24 huhtikuuta 2014

Lot of picture!

Lähiaikoina on tullu oltua siellä kameran takana useesti. On se vaan niin mukavaa! Tykkään niin paljon kuvata varsinkin, jos on joku kohde! En vielä vuosi sitten kuvannu paljon yhtään, mutta nyt tulee kuvailtua useestikin, tietysti bloginkin vuoksi, mutta vaikka ei olis blogia, niin kuvaisin silti paljon. Maisemia on mukava kuvata, mutta ootteko te jo ihan kyllästyny niihin? Onks niitä liian usein? Kertokaa, mitä ootte mieltä, niin tiedän! Jos ne on ihan not, niin voin sitten vähentää niitä! :) 
Yksi päivä otin järkkärin, menin tuohon olohuoneeseen ja nappasin muutaman kuvan siinä olevista raeruohoista(vai onks se rairuoho?) ja pajunoksista. Sitten katoin ulos ja katoin, et jaaa siellä paistaa vieläki aurinko, pitääpä käyä nappasemassa muutama kuva ja tuli ihan hienoja kuvia! On tuo järvi, jossa ei oo jäätä niin hienon näkönen, että kyllähän siitä pitää muutama kuva nappasta, eiks vaan? ;) 
Jonkun verran tulee kuvattua pikkuveljiä, mutta jos ois ihan vauva perheessä niin tulis varmaan paaaljon enemmän kuvattua sitä! Vauvat on vaan niin sulosia!<3 Nohh, anyway tälläsiä kuvausajatuksia mulle tuli mieleen näin iltasella.  
Kuvaustyylini:

  • Perfektionistinen
  • kuvaan aina manuaalilla
  • tarkennan useesti johonkin tiettyyn kohteeseen
  • tausta on yleensä sumea
  • kuvaan eri kuvakulmista, koska sillä on tosi paljon merkitystä kuvan onnistumisen kannalta
  • mietin aina taustan tarkasti, esim. asukuvissa
  • tykkään kuvata lapsia, koska niistä saa yleensä onnistuneita kuvia
  • maisemakuvaus on myös mukavaa
  • ruokakuvaus on haastavaa, mutta siinäkin kehittyy nopeesti!
  • napsin yleensä aika paljon kuvia, jos järkkäri on mukana, koska bloggarithan on sellasia:D
  • jotkut on sanonu, että oon hyvä kuvaamaan esim. sillon, kun on joku porukka ja ollaan jossain, niin siinä   -- en osaa selittää oikeella tavalla sitä 
  • keskityn yksityskohtiin, mutta myös ns.''suuret linjat'' pitää olla kunnossa tai muuten ne häiritsee
  • katson aina rajauksen tarkasti, että mistä kohti on hyvä rajata ja vaihtelen paljon zoomin ''vahvuutta'' vai miksi sitä sanotaan? 
  • en osaa enään kuvata pokkarilla(kunnolla, tietysti osaan ottaa peruskuvia sillä, mutta you know, what I mean! ), koska oon tottunu kuvaan järkkärillä. 

Tuossa muutama minun kuvaustyyliä kuvaava juttu! Semmonen juttu vielä tosta perfektionistinen kohdasta, että esim. asukuvista päätyy blogiin ehkä 1/3. Myös sellanen häiritsee suunnattomasti, jos tarkennus on ihan vähän huono, ei paljon, mutta sen verran että sen huomaa. Muut ei välttämättä edes huomaa sitä, mutta sellasiakin kuvia ''joudun'' blogiin laittamaan.














Tästä ei pitäny tulla yhtään kuvaukseen liittyvä postaus, mutta niinkun näätte, sellanen tästä tuli. :D 
Avasimpa sitten teille mun kuvaustyyliä ja sitä, mitä tykkään kuvata. 
Kaikilla on sellanen oma tyyli kuvaukseen ja siihen liittyviin juttuihin ja sen takia kuvista tuleekin niin erilaisia, mikä on hienoa! 
2 samasta kohdasta otettua kuvaa on ihan erinäkösiä, jos kuvaaja on eri vaikka muuten oisi ihan sama kamera, kohta, paikka, aika ja näin. Se on rikkautta! 
Yhtä monta kuvaustyyliä, kuin on kuvaajia!
Nyt kuitenkin lopettelen tän, koska tää on venyny jo aika pitkäksi, palataan taas!

Mitä te tykkäätte kuvata? Mihin keskitytte, pieniin yksityiskohtiin vai suuriin linjoihin? 
Tykkäättekö jostain tietystä kuvaustyylistä esim.ruoka, maisemat, esineet, ihmiset?
Ois kiva kuulla miten te kuvaatte ja muutenkin kuvaukseen liittyviä juttuja!:)

22 huhtikuuta 2014

On Small Holiday!

Huhheii! Pääsiäiset on nyt sitten vietetty. Nyt alkaa vapun odotus!;) Hahahh!
Oli oikein mukavat pyhäpäivät ja kelikin oli ihan bueno! Ystävien kanssa oloa, lämpimiä säitä, aurinkoa, chillailua, hyvää ruokaa ja rentoilua, siinä minun miniloman saldo eikä ollenkaan hullumpi sellanen!
Eka kertaa jo shortseilla ulkona ja kun makas aurinkotuolissa ni tuntu oikeesti se lämpö! Ai että, en millää malttas oottaa kesän tuloa!
Onneks sinne ei oo pitkä aika ja toukokuu tulee menemään yhessä hujauksessa ohi, kun puolet siitä on töissä. Kohta jo voi päivitellä niitä ihania kesäkuvia, uskokaa pois! Viime yönä lähti viimesetkin jäärippeet pois ja se jos joku on kesän merkki!
Tytöt oli eilen meillä ja oli kyllä rentoo käyä soutelemassa, olla vaan, jutella, nauraa ja nauttia hyvästä säästä!
Nyt sitten ens viikon jälkeen alkaa kokeet vähentyä, joten niitäkään ei tartte miettiä! I like very much!! Ei voi muuta sanoo!
Innostuin kuvaamaan pikkuveljiä ja kuvia tuli sellaset 200  parissa tunnissa! :D
 Sunnuntaina en muuten tehny mitään erikoisuuksia. Tässä nyt niitä kuvia lauantailta!







Yritin saada rantasaunasta hyvää kuvaa, mutta tässä tulos..







''Pitäskö tän olla kylmää vaii?''





Oikein aurinkoisia ja lämpimiä kevätpäiviä kaikille!