07 tammikuuta 2016

PRINSESSASYNTTÄREILLÄ






Heippa! Arki on taas täällä, kun koulu alko tänään. Toisaalta ihanaa mutta myös kamalaa. Oisin voinu vielä hetken lomaillakin. Onneks loppuloma jatkoi samaa kaavaa alkuloman kanssa ja oli tosi ihana! Kannustettii nuoret jäbät MM-kultaan, oltiin ihanien Linkin ja Violan 18-vuotis prinsessasynttäreillä eilen ja käytiin yks ilta moikkaamassa tätiä ja pidettiin pienet läksiäiset isosiskolle joka joudutaan huomen aamulla hyvästellä kahdeks kuukaudeks - haikeeta.. En tiiä miten kestän ton ajan, mutta kyllä se varmasti menee lopulta nopeesti! Kävin myös skoballa kirjastossa -25 asteen pakkasessa skoballa toteamassa, että se on jo menny kiinni ja viime viikolla Mirjamin kanssa pidettiin syvällisten puhumismaratooni, kun puhuttiin kuus tuntia putkeen kaikesta mahdollisesta, hups. Juttua vaan riittää niin mikäs siinä, oot kultanen. ♥ 
Tän postauksen pointti oli kuitenkin nuo eiliset aivan ihanat synttärit! Kun sähellyksen jälkeen päästiin perille just tasan tasalta laitettiin hiuksia vielä kymmentä vaille, vaatteet päättämättä ja kortit oli kirjottamatta, Lensin melkee rappusissa ko vähä liia vauhilla tulin ja muuta mukavaa. oli meitä vastassa viimesen päälle pinkit tarjoilut ja ihanaa seuraa. 
Koko illan tunnelma oli katossa ja rento ja meitä tyttöjä oli n. 15 henkeä. 
Pelailtiin eri pelejä mm. psykiatria, sit semmosta missä piti kertoa 3 faktaa joista yks on valhetta ja muut arvas mikä on valhe, muiden pelien nimiä en muista, jaettiin synttärisankareille lahjat pullonpyörityksen avulla, naurettiin mahottoman paljon ja juteltiin kaikenlaista. Lähes -30 asteen pakkanen ei haitannu sisätiloissa ja meille tuli melkein kuuma sisällä. Ihasteltiin kattausta joka oli super söpö ja oltiin pinkkijoukko, kun pyydettiin laittamaan päälle jotain pinkkiä. Melkosen ihanat prinsessasynttärit järjesti siis nää kaks 18-vuotiasta! Kamera jäi hyllyn päälle melkein koko ajaksi, joten ihan hirveesti ei oo kuvia mutta se kertoo siitä että oli tosi huippu ilta. Samalla näki paljon muita ystäviä ja kavereita niin mikäs sen parempi tapa lopettaa loma. 
Kiitos siis Linkki ja Viola ihanista synttäreistä joille saatiin tulla!♥ 
Viikonlopulle on ihania suunnitelmia, joten en melkein malta odottaa, jee. 


Ps. Tää blogger on temppuillu tällä viikolla oikein urakalla, pahoittelen siis tosi hidasta kommentteihin vastausta! En oo saanu kommentoitua mihinkään blogiin vastakun eilen illalla enkä siis siks myöskään vastattua. 
Pps. Kertokaa kokemuksia jos teidän sisaruksia on ollut monta kuukautta ulkomailla, menikö se aika nopeesti vai tuskallisen hitaasti? 

04 tammikuuta 2016

VUOSI 2015


Tammikuu: Viime vuosi vaihtui aivan huikeassa n.15 hengen porukassa, jossa naurua ja sakeita juttuja riitti. Kaikki tuli loistavasti toimeen! Heti vuoden alussa jouduttiin myös saattaa läheinen viimeiselle matkalle hautajaisten muodossa. Käytiin Kaislan kanssa pulkkamäessä, vietettiin kirpakoita pakkaspäiviä ja oon saanu Maijun myös vieraaksi.♥ Huoneessa vaihtu järjestys. Vietettiin ihana päivä Linkin ja Maikin kanssa matkuksessa. Jossain välissä ehdin lenkkeillä ja käydä salilla. 


Helmikuu: Hoisin lapsia, reissasin Rovaniemen ja Helsingin väliä ja yritin jossain vaiheessa ehtiä rentoutua. Vietettiin aivan huikea viikonloppu isosena ja vieläkin kaipaan tota viikonloppua. Käytiin myös Suvin kanssa opistolla pohjosessa moikkaamassa kahta rakasta ystävää. Lenkkeilin ja kävin salilla n. 4 kertaa viikossa. Vietettiin myös pitkä viikonloppu Helsingissä mummin, tädin ja serkkujen kanssa ja nuo kaikki viikonloput oli aivan huippuja! Ainut vaan se, että kotona mua ei hirveesti näkyny minkä vuoksi en ehtinyt nähdä täällä asuvia ystäviä usein näinä kuukausina. Melkonen reissukuukausi, kun olin lähes enemmän reissussa kuin kotona! 
Silti, niin ihana menoa ja meininkiä täynnä ollut neljä viikkoa. ♥


Maaliskuu: Vuoden kolmas kuukausi sisälsi jälleen koeviikon, joten silloin ei voinut niin paljon reissata. Kuitenkin hiihtolomalla olin lähes koko viikon menossa ja kävin pohjosessa jossa näin moniamonia tyttöjä ekaa kertaa! Lähdin silti vaikken ketään heistä ollut ennen nähnyt, hullua? :D 
Sieltä jatkoin suoraan alakulmassa näkyvien rakkaiden luo mökkeilemään ja noi tytöt. Loveu♥
Koeviikon myötä ehdin myös olla enemmän kotona ja vietin laatuaikaa sisarusten kanssa aina kun aikaa riitti. He kysy, että ''etkö oo enää ikinä kotona?'' joten siitäkin syystä halusin viettää paljon aikaa noiden rakkaiden kanssa. Ehdin myös urheilla enemmän! Sain myös vieraita etelästä kun Aada tuli käymään ja vietettiin laatuaikaa kaikkea mahdollista tehden. Ne kuvat on jäänyt jostain syystä tuosta kollaasista pois. :o 


Huhtikuu: Alotettiin kuukausi sillä, että vietetiin pääsiäistä ja tehtiin kaikenlaista Kaislan ja Linkin kanssa. Oli ihana kun opiston takia ei pystytty tehdä kolmestaan usein mitään, niin tuolloin ehdittiin enemmän.♥ Toisena viikonloppuna sain meiän #mopojengin tänne ja onko ees ylläri että tuo viikonloppu jatko sitä viime viikon ihanuutta? Tein tänne myday:n ja kirjottelin kiireestä. 
Oltiin yksi viikonloppu isosiskon kanssa hoitamassa viittä lasta ja kuukausi huipentu ikimuistoiseen isoskoulutukseen. Tää kuukausi oli niin onnellista aikaa parin edellisen kanssa. Paljon ystäviä, reissailua, laatuaikaa, urheilua ja vähän rentoumista (jotkut ihmetteli miten muka senkin ehdin tehdä, mutta kyllä jossain välissä!) niin ei vois paremmaksi muuttua?  


Toukokuu: Alkajaisiksi nähtiin vihdoin Steen kanssa ja ei kyllä tuntunut siltä yhtään! Oltiin tunti sitten nähty eka kertaa ja ei oltu enää meillä kotona vaan kuvaamassa kilsan päässä. Tuosta jo huomaa että alusta asti tuon rakkaan kaa pysty olla aivan oma itsensä ja tuntu ettei semmosta aikaa oo kun ei oltais tunnettu.♥ Nähtiin myös Maijua kun vietettiin huippu päivä juhlistaen hänen synttäreitä tyttöporukalla. Päästiin mökkeilemään päiväksi, kun oltiin äitienpäivä suvun mökillä ja kevät alkoi tulla lopullisesti ja aurinko paisto melko paljon! Tehtiin paljon kouluhommia, niinkuin kyllä muinakin kuukausina. Parhaan lopetuksen neljäs kuukaus sai meidän piknik-retken voimin ja siksi että kaksi opistolaista palasi lähemmäksi opiston loppumisen vuoksi ja sen myötä näkee useammin. Tykkään! ♥
En matkustellut koeviikon vuoksi, mutta sain vieraita meille.


 Kesäkuu: Ensimmäisenä kesäloman päivänä käytiin serkun lakkiaisissa Jyväskylässä , mutta siitä seuraavan kahden viikon aikana tehtiin 140 tuntia töitä. Tämän aikana ei ehtinyt oikeastaan muuta tehdä, mutta heti samana päivänä töiden loppuessa lähdin tuttuun ja turvalliseen paikkaan S, S, K ja S:n luokse.
Tuo oli semmonen rentoutumisreissu töiden täyttämien viikkojen jälkeen ja nautin niin paljon. ♥
Tän jälkeen ei kestetty enää miten iso ikävä oli Maijua ja suuntasin suoraan sinne, kun ei oltu nähty kahteen kuukauteen. (toi on oikeesti sitten pitkä aika:D)
Rentoiltiin ja nautittiin lomasta. Juhannuksen aikoihin saatiin vihdoin sovitettua aikataulut yhteen ja nähtiin Kaislan kanssa kun se tuli yökylään. Viimeinen melkein koko viikko meni Vaasassa, mutta siitä lisää alla!


Heinäkuu: Kuukausi alkoi kotimatkalla Vaasasta ja noi päivät on ollut yhtiä elämän ihanimpia päiviä! Ei voi muuta sanoo. ♥ Se tunnelma. yhteenkuuluvuus, ystävät, valvotut yöt, retkielämä, sakeet jutut, ensimmäisiä näkemisiä ja jälleennäkemisen riemua, p a r a s t a! Sen jälkeen oli pakko ottaa vähän iisimmin viikko kun koko kesä oli yhtä menoa. Seuraavaksi pakkasin kimpsut ja kamat kasaan & suuntasin Maikille jossa oli meidän lisäks Mirjam, Mirka ja Katja. Tehtiin kaikkea vähän tyhmääkin niinkuin esim. poljettiin 60 kilsaa pyörillä sammakkokarkkien takia ja laitettiin neljän aikaan yöllä vessapaperia asuntovaunun ikkunoiden ''väliin'' että ei ois itikoita niin paljon. :D 
Kotona ollessa kävin hoitamassa lapsia ja tein äikän itsenäistä kurssia. 
Kesä jatku reissulla Jämsään jossa jälleen vietettiin ihania kesäpäiviä ja päivän kotona olon jälkeen suunnattiin Mirkan ja Maijun kanssa Pohjanmaalle Steen seuraksi mökkeilemään. Neljän päivän mökkeilyn jälkeen 'palattiin ihmistenilmoille' Aliksiin jossa näin mm. Miljaa pitkästä aikaa! Meillä oli huippu porukka koko viikon vaikka se viikonloppuna suurenikin.♥ 
Viimesinä päivinä karkasin etelään näkemään Aadaa ja menin toiseen kotiin. 



Elokuu: Tämä kuukausi alkoi Helsingissä. Vietettiin kunnon #laatuaikaa! Kuvattiin, käytiin tarjoilijoina yhdissä häissä, valvottiin ja kaikkea muuta. Kävin jossain välissä yhden yön reissulla ekaa kertaa katsomassa Maijun ja kämppisten kämppää - tuo kämppä on niin ihana! Muutaman päivän päästä kun tulin kotiin etelästä, meidän kotona juhlittiin mummon 70-vuotis synttäreitä melekosen isolla poppoolla, mutta mukavaa oli ja rento meininki yön ajeluihin ja pikkutunneille asti. (me serkut siis vaan valvottiin ei vanhemmat, haha) Käytiin tuoksuttelemassa muutaman päivän ikäistä serkkupoikaa ja loppukuusta vietettiin mun synttäreitä ihanalla porukalla, kun sain tänne meille ystäviä. ♥ Hoidin paljon lapsia ja puistoiltiin heidän kanssa.
Myös koulu alko 13 (?) päivä, mutta kaikenlaista mukavaa tehtiin siitä huolimatta! Oli markkinahumua, lämpimiä päiviä ja tuo ihana viikonloppu koulun alkamisesta huolimatta. 


Syyskuu: Lämpimät kelit jatku vielä syyskuussakin! Elämä rauhottui hieman ja tasailin kevään ja kesän aikana kertyneitä reissuja viettäen kuukauden ihan vain kotikaupungissa. Oltiin ristiäisissä, kuvailtiin tota niin sulosta serkkuvauvaa, saatiin meille ihania yökyläilijöitä viikonlopuksi ja pidettiin puistotreffit Linkin kanssa! Unohduin myös juttelemaan yhdellä lenkillä Lyllen ja toisen kaverin kanssa heidän pihaan. Ikävä olis, millon tuut käymään täälläpäi? ♥ 
Alkoi olla aikaa myös rentoutua eikä päivät ollu täysiä. 
Vietettiin Helmin kanssa ihana lauantai ja käytiin kuvaamassa. Kuvailtiin myös toisen kerran koulun jälkeen ja saatiin ihania kuvia! Melko väsyneissä merkeissä menty kuukausi, kun heräilyt paheni entisestään. Oltiin viikonloppu isosiskon kanssa kahdestaan kotona ja täällä kävi ihania vieraita! 


Lokakuu: Kolmanneks vika kuukausi sisälsi paljon ystävien kanssa vietettyä aikaa, niin täydellisen syysloman, laatuaikaa sisarusten kanssa, kauniita ilmoja ja väsymystä joka oli potenssiin tuhannessa koko syksyn - kiitos heräilyiden. Syyslomlla sain nuo niin tutut ja rakkaat ystävät jälleen vieraaksi ja tehtiin kaikenlaista. ♥ Lapsia vahtiessa tuli vietettyä aika monta tuntia, mutta tykkään niin paljon tosta hommasta ettei se haittaa yhtään. Sopivasti menoa, mutta nyt alkoi löytyä enemmän rakoa rentoutumiselle myös arkena. Kävin Maijun ja Mirkan luona kämpillä yhden yön alkukuusta. Vietettiin syysloman alun kunniaksi Linkin ja Kaislan kanssa ihana iltapäivä kahvilassa käyden ja kuvaillen. ♥ 


Marraskuu: Vietettiin pyhäinpäivänä iskän 40-vuotis synttäreitä, nähtiin meidän niin rakkaan kuusikon kanssa pitkästä aikaa porukalla mökkeilyn merkeissä, pidettiin huippu isäinpäivä ja alettiin valmistautua jouluun! 
Vauvantuoksua, väsymystä, kynttilöitä, ystäviä, ensilumi ja joulukauden avajaiset. 
Marraskuun viikonloput oli täynnä mukavaa aktiviteettiä. Oli täydellinen ja juuri sopivaan aikaan tullut mökkiviikonloppu ystävien seurassa - parasta just sillon, Iisalmen joululauluilta ja sen jälkeinen muutama tunti ystävän kämpillä jutellen, ihana synttäri-ilta ja isäinpäivä. Nähtiin Steen ja Mirkan kanssa pikasesti piitkästä aikaa! Ulkoiluhetki pikkuveljen kanssa ensilumessa ja vauvantuoksua serkkupoikia hoitaessa.♥ 
Heräilyyn löyty ratkasu ja sen myötä oli paljon enemmän energiaa kuin ennen.


Joulukuu: Viimeinen kuukausi sai mitä ihanimman alun, kun Maiju yllätti mut ihan täydellisesti. Tähän yllätykseen vinkkailin jo silloin tauon jälkeisessä postauksessa, mutta pakko kertoa vielä. 
Tuo ystävä oli siis tullut meille illan aikana, kun olin hoitamassa lapsia ja en tiennyt mitään. 
Ajattelin, että tulee normaali kotiviikonloppu, kun maikki oli aiemmin sanonut ettei pääse. Kuitenkin yöllä kotiin tullessa aukasin oman huoneen oven ihan väsyneenä - kun olin ollut melkein vuorokauden menossa - ja huomasin patjan lattialla. Ekana ajattelin, että mitä ihmettä, kun peitto oli naaman päällä ja olin ihan hämillään, mutta sitten pussilakanat ja laukku paljasti että Maiju nukku siinä. Sillä hetkellä mietin, että miten voin omistaa näin rakkaita ystäviä jotka uskaltaa tulla ilmottamatta ja on kuin kotona? ♥ Tuon viikonlopun loppuessa oli niin haikea fiilis etten muista millon viimeksi olisi ollut niin onnellien mutta surullinen olo.
Tää kuukausi oli myös melkein kokonaan taukoa bloggauksesta, 
Tuosta yllätyksestä seuraavana viikonloppuna vietin muutaman päivän Oulussa ja tuolla vietetyn ajan hymy oli korvissa asti. Niin laatuaikaa täynnä tuo reissu. ♥ 
Ehdittiin käydä Kaislan, Viljan ja mun kahden pikkuveljen kanssa kiipeilemässä joululomalla ja sai ladata akkuja kevään opiskeluihin.

Tämän vuoden aikana fiilikset vaihteli väsymyksestä onnellisuuteen ja haikeuteen. Suruun ja iloon. Elämä ei tietenkään oo pelkkää iloa, vaan välillä tapahtuu ikävämpiäkin asioita. Onneksi pääosin voi muistaa vuoden 2015 positiivisena. Huonot hetket ja päivät kuuluu elämään ja niitä on vaikkei haluaisi. Välillä itkettää ja välillä naurattaa. 
Vuonna kakstuhattaviistoista hoidin lapsia luultavasti eniten koko elämäni aikana. Viime vuosi oli opettavainen monella tapaa. Monen ystävän kanssa lähennyttiin ja oon kiitollinen siitä. 
Tuntuu, että oon nyt melko erilainen kuin toissa vuonna. On ymmärtänyt vielä suuremmin ystävien merkityksen ja heidän kanssa on vietettiin niin paljon ikimuistoisia hetkiä että niistä riittää muistoja koko elämän varrelle - mutta en silti malta odottaa mitä kaikkea ehditään tehdä ja kokea. 
Olin monissa eri töissä ja lukio tuntu enempi ja enempi mun jutulta. Ei se niin huono juttu ollukaan etten päässyt kaksoistutkintoon! Paljon tapahtumia ja reissuja joista jokaikinen jää jollain mieleen. 
Viimeset kolme kuukautta mulla oli flunssa, jollon en meinannut saada henkeä tukkosuuden vuoksi ja nenä vuosi 24/7. Olin väsyneempi kuin muistan olleeni koskaan lähes koko vuoden ennen loppuvuodesta löytynyttä apua. Pääsin viime talvena ensimmäistä kertaa kunnolla isoseksi ja toivon ettei se jää viimeiseksi kerraksi. Tuo viikonloppu oli yksi parhaita ikinä!  
Tutustuin moniin uusiin ystäviin - tällä mittarilla tämä oli ehkä hulluin vuosi ikinä, koska viime vuoden aikana tutustuin suurimpaan osaan tämän hetken ystävistä. Oli välillä semmoinen olo, että miten tämä on mahollista edes? Oon niin onnellinen, että näiden tyttöjen kanssa tiet on kohdannu ja voidaan tehdä kaikenlaista yhdessä aina syvällisten juttelemisesta sakeisiin juttuihin ja kodalla käymisestä loikoiluun, myös kaikkea siltä väliltä. Myös kaverit on todella tärkeitä, kiitollinen myös teistä ja vietetyistä hetkistä.♥ Oli illanistujaisia, kodalla käyntiä, siskonpedeillä nukkumista, mökkeilyä, kahvittelua, myöhään venyneitä iltoja, aivan tasoo nolla olevia juttuja jotka silti on parhaita ikinä ja oli myös syvällisiä juttuja ties kuinka paljon. Rentoa meininkiä, ilta(yö)-ajeluita autolla ja naurua. 
Tää oli siis tämmöinen perinteinen vuosi katsaus, jonka halusin tehdä kun siitä on tullut jo perinne itselle ja huh miten monta tuntia tämmösen tekemiseen saa kulutettua! Tätä oli kuitenkin siitä huolimatta tosi ihana tehdä ja tuli muisteltua kaikkia ihania hetkiä vuoden varrelta ja myös niitä huonompia. 

En tehnyt sen suurempia uudenvuodenlupauksia (onks toi yhdyssana, kun osa kirjottaa yhteen ja osa ei? xd ) mutta yhden tein ja se on, että elä hetkessä eläkä stressaa liikaa. Meinasin myös tehdä kliseisen urheilu lupauksen, mutta se on turha kun tulee muutenkin liikuttua neljä-viisi kertaa viikkoon! :) 
Kiitos kakstuhattaviistoista ja tervetuloa uusivuosi♥


Ps. Minkälainen teidän viime vuosi oli? Löytyykö samantyyppisiä ajatuksia siihen liittyen kuin mulla vai oliko teidän vuosi ihan erilainen? Tuleeko nämä vuosikatsaukset jo korvista ulos vai jaksaako näitä lukea? :) 
Nyt suuntaan luistelemaan tonne järven jäälle kirpakkaan -20 asteen pakkaseen. Pitäkää peukkuja etten jäädy ihan kalikaks haha.