16 huhtikuuta 2014

Koulumotivaatio hukassa?

Kuulostaako otsikko tutulle? Ainaki mulla on välillä otsikon mainitsema tilanne. Koulumotivaatio nollassa ja kokeita pukkaa. Miten sitten sitä motivaatioo saa kerättyä takasin?
Ajattelin koota muutamia motivaation kohotus temppuja, jotka mulla tepsii hyvin!
Nämä ei tietenkään välttämättä sovi kaikille, mutta monille varmasti on apua.
 Kuvat:  pinterest



 

  • ASENNE, on suurin tekijä. Ota pakolla sellanen asenne, että tämä on vain tehtävä ja sitten voi tehdä jotain mielekästä. Oikea Asenne on jo puolivoittoa!;)  Se oikeasti auttaa paljon! Ajattele: 'Nyt kun teen tämän, jaksan vielä vähän aikaa, niin saa alottaa loman hyvällä mielellä, kun tietää tehneensä duunia kunnolla.'' tai ''On siisti tunne saada koe takasin, kun tietää että on tehny parhaansa ja numerokin on varmasti hyvä, hyvin luettu on puoliksi tehty!''  Okei, aina ei oo lomaa tulossa, mutta ota sen tilalle vaikka viikonloppu tai joku muu mukava asia!                              Ja nimimerkillä on kokemusta tuon vaikeudesta, mutta auttaa varmasti! 
  • AJOITUS, päivän aikataulujen suunnittelu on myös tärkeetä. Väsyneenä tai juuri ennen salille lähtöä ei kannata lukea, koska ajatus on siinä salille menossa, eikä kokeessa vaikka kuinka yrität keskittyä. (Nimimerk. kokemusta tästäkin) AJOITA kokeisiin luku siis pikkupaloihin. Ensin lukee esim.puolituntia, sitten vaikka venyttelee 15 minuuttia, sitten taas jatkaa. Kun on lukenut suurimman osan koko ajasta, käy vaikka lenkillä ja jatkaa sitten. Näin keskittyminen pysyy 100% kokeessa, eikä tulevassa menossa tai tekemättömässä tehtävässä. Tuona 15 minuutin aikana kerkiää vaikka tyhjentää sen täyden tiskikoneen tai tehdä muun pakollisen tehtävän. ;)


  • PAIKKA. Yritätkö lukea samassa tilassa, jotka muut esim.juttelee tai radio on päällä? Jos vastaat kyllä, niin ÄKKIÄ peffa ylös siitä ja siirry sellaselle paikalle, jossa on rauhallista. Oma huone on hyvä vaihtoehto, jos sellainen on. Jos ei, niin varmasti löytyy joku muu rauhallinen paikka, minne mennä. Olohuoneessa lukiessa keskittyminen ja energia menee siihen, että ajattelet: ''OLKAA JO HILJAA, YRITÄN LUKEA!!'' tai ''KUUNTELEN VIELÄ TUON KUN ON NIIN MIELENKIINTONEN ASIA/TYYPPI/KAPPALE/TIEDOTUS'' Lukeminen on siis käytännössä yhtätyhjän kanssa. 
  • JÄTÄ KAIKKI VIIHDYKEVÄLINEET (puhelin,tabletti,läppäri,mp3 jnejne..) JOHONKIN KAUEMMAS! Ei ne kaverit kuole siihen, jos et vastaa minuutin sisällä wapissa. ;) Kelloa voi katsoa muualtakin, se ei ole syy pitää se puhelin siinä ja tsekata minuutin välein, onks se kaveri wappaillu tai päivittäny instaan #selfien! :D Tai heii, onkohan se kamu snäpänny jotai tärkeetä?  Okei, liiottelen, myönnän itekki... Älysitte varmasti pointin kuitenkin! 



  • AVOIN, POSITIIVINEN MIELI JA ASENNE: Ne kokeet on vaan tehtävä, ei niistä pääse ohi, mielummin otan hyvän numeron kuin sellasen, että ärsyttää sen jälkeen kun ei lukenut. Eikö kuulostakki paremmalta kun ''Ihan sama, yks koe vaan. Ei vaikuta mun elämään.'' EI, EI JA VIELÄ KERRAN EI! 

Aivan varmasti, kokeen palautuksen jälkeen ärsyttää ja ajattelee, että ''novoihantalitintti.. Ei menny niinku halusin. Ois sittenki pitäny lukee. Ärsytys on 10++++++.'' Mm, kuinka monelle on käyny nuin? Käsi ylös, N-Y-T! 
Veikkaan, että aika monelle. Itsekin nostin mielessä käteni, vaikka tuon neuvon annankin. Kokemuksesta oppineena haluan, että teille ei käy noin! 
Oliko tää ihan not vai hauska piristys normi postauksien sekaan?
Teenkö tän tyyppisiä jatkossa esim.liikunnasta? 


Ps. Mulla on kiusaamisesta, riparista ja vaate/tyylijutuista luonnoksissa tekstiä. Oisko joku jonka haluisitte ensimmäisenä julkastuksi?  Otan kommentteja järjestyksestä/toiveista vastaan ilomielin!! Saa myös ilmotella, jos joku on ihan ehdoton not. :) 










9 kommenttia:

  1. Mua kiinnoatais se kiusaaminen! Tosi kiva postaus! Sain itekki paljon hyviä vinkkejä kokeeseen lukuun!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Okei, voisin sen julkasta ekana sitten!:) Kiitos, ja kiva jos oli hyötyä!:)

      Poista
  2. Ihana ja "opettavainen" postaus! :D mua kiinnostais se ripari:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :D Nuo vois olla 2 ekaa(ripari ja kiusaaminen), mutta järjestystä en tiiä vielä!:)

      Poista
  3. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  4. ripari ois ihan kiva!!!

    VastaaPoista