27 tammikuuta 2016

HYVÄ PÄIVÄ





Moikka! Tiiättekö niitä päiviä, kun on hyvä päivä ilman mitään suurempaa syytä? Tänään on ollut semmonen. Laitoin jo aamulla snäppiä, että tänään on hyvä päivä. Jotenkin tiesin sen.
Oon ollu jostain syystä aivan hirmu energinen ja naurua on riittänyt. Aamulla heräsin kaheksan aikaan pirteenä ja kiharsin hiuksetkin ennen koulun lähtöä. Ei tarvinnut mennä ruuhkabussilla (joka siis oikeasti on niin täynnä, että välillä ei meinaa kaikki mahtua edes sisälle vaikka on lisä-autokin eli 2 bussia ajaa muutaman minuutin välein tietyt vuorot) kun pääsin äidin kyydillä ja koulussa tunnit meni tosi nopeesti. Opiskeltiin hissassa kylmää sotaa ja hypärillä luin hissaa lisää & opiskelin ensimmäistä maailmansotaa koetta varten, kun luen aina pätkissä reaaliaineet. Sitten oli vielä matikan tilastoja, jotka suju mallikkaasti - edes koulun koneet ei saanu hermoja menemään tänään kun ne toimi. Kävin hyäprin aikana myös keskustassa ja huomasin, että tammimarkkinat oli alkanut niin oli pakko käydä ostamassa metrilakuja. Onko täällä muita joiden on ihan pakko ostaa niitä aina kun mahdollista? Nytkään ei tehnyt mieli niitä, mutta ostin silti. Ei kovin järkevää, mutta ne on niin söpöjä ja värikkäitä. Kelpaahan tuo syyksi? :D
Pölötettiin Virpin ja Helmin kanssa meiän aina yhtä järkeviä juttuja ja niille kyllä saa nauraa välillä niin vedet silmissä, haha. Koulupäivän piristyksiä!♥
Koulun jälkeen, kun kävelin keskustaan niin ei tarvinnut oottaa bussia yhtään kun se oli jo valmiina ja tyylii hypin koko matkan kotiin.
Meillä on ollut hoidossa noi kaks rakasta serkkua ja noi on kyllä myös semmosia päivänpiristyksiä että! Niiden hassut jutut ja se, kun neljä vuotias kysyy että ''Millon pääsen taas teille käymään?'' saa suupielet ylöspäin. Tai kaks veen totinen: ''minä ite!'', ei sille voi muuta kuin hymyillä.
Kaivettiin mun vanhat nukenrattaat pikkusille leikkeihin ja onnistuin niitä ottaessa hajottamaan penkin, hupsis. Se vaan yksinkertasesti räksähti yhtäkkiä, varmaan ruuvit niin löysällä. Touhusin siis noiden kahden kanssa jonkun aikaa, mutta oon silti ehtinyt jo lukea ruotsia jonka kuuntelussa ja kokeessa istun huomenna 8.15 alkaen.
Oon äänittäny varmaan 10 minuutin eestä äänitteitä vaikka yleensä tykkään enempi kirjottaa ja snäppäilly isosiskon kanssa, terkkuja sinne!♥
Viime päivinä oon myös puhunu puhelimessa ystävien samalla kun käy lenkillä ja niiden kuulumiset on saanut hymyilemään kun kuulee, että asiat on järjestynyt. Heidän mukaan oon auttanut siinä paljon, niin tiedätte varmasti miten ihana fiilis se on!
Tälle illalle ois suunnitelmissa lyhyt vajaa tunnin lenkki (toivottavasti en telo itteä, se ois aika perus tälläsinä päivinä mulle :D), mahdollisesti sauna, kirjan lukua, puhtaiden lakanoiden vaihto ja huoneen imurointi ja viimeset ruotsin kertailut. Ei paha!
Lähetän kaikille motivaatiota ja tsemppiä & toivotan energisiä päiviä!♥

Ps. Sanokaa tää mulle sitten ens viikolla kun oon ihan ylistressaantunu ja väsyny koeviikosta, mutta tuntuu ettei sekään oo niin paha kuin viimeksi. Pitää yrittää muistaa pitää lepohetkiä ja nauttia rennommista hetkistä. Täällä on nimittäin semmonen lukuinnostus päällä, että saa tulla hakemaan jos tarvii motivaatiota, haha. Eilenkin laskin 2,5 tuntia matikkaa putkeen ja tuntu että oisin voinu jatkaa vaikka kuin kauan, mutta oli pakko pitää breikki ja vaihtaa ainetta - tuo on siis harvinaista, että riittää innostus laskee nuin pitkään putkeen matikkaa. :D
 Ehkä tuo valon määrä saa energiatason nousemaan?

24 tammikuuta 2016

PLUSSAA JA MIINUSTA

Moikka ja ihanaa sunnuntai iltapäivää!
Tänä viikonloppuna ei oo tapahtunu mitään kovin kummosta kotona oleilua lukuunottamatta ja ajattelin, että nyt ois hyvä koota plussia ja miinuksia yhteen. Pidemmittä puheitta, tässä ois viime viikkojen hyviä ja huonoja juttuja.

Ekana miinukset, koska on kivempi lopettaa positiivisiin juttuihin.

- juttu, joka ei varmasti yllätä ketään: koeviikko ja se lukeminen. HUH. Hissan 150 sivua, bilsan samanmoinen määrä, ruotsia, psykan vajaa parisataa (?) ja matikan kaavoja paljon - onneks niitä ei sentään ihan paria sataa ole. :D Ja oon onnekas, että isoimmat palautettavat jutut on tehty tän jakson osalta tuota yhtä esseetä lukuunottamatta.

-psykan esseet, jotka on ehkä ärsyttävimpiä ikinä kun koko ajan tuli joku mutka matkaan, mutta nyt ne on viimestä lukuunottamatta tehty! Pitäkää peukut pystyssä, että huomenna illalla täällä on ollu reipas tyyppi joka on saanu sen tehtyä.




- stressin vakiomäärä. Se on rantautunu tännekin! Oon aina kuvitellu olevani semmonen tyyppi joka ei stressaa koeviikoista, mutta näköjään alitajuisesti teen sitä. Tai en enää alitajuisesti kun sen itsekin huomaan. Kyllä se taas lähtee kunhan toi viheliäinen koeviikko on ohi.

- objektiivikuume. Se vaan kasvaa ja kasvaa mutten tiiä varmaksi minkä haluaisin. Toinen on se, että en tiiä raskinko ostaa sitä kun mulla on kuitenkin kolme toimivaa objektiivia..

- Viimesenä kuvissa säätö. Siis voi hyvääpäivää, ette haluis olla kuvaamassa mua. xd
Niinkun allaolevasta kuvasta näkee, se ei oo helppoo kun koko ajan säädän jotain - hei cmoon eiks se ois helpompi olla pari minuuttia paikallaan et sais ne kuvat tuhat kertaa nopeemmin? En tiiä mitä tossakin kuvassa meinasin, muttah.. :D


- YSTÄVÄT. ♥ Tämäkin on niin vakiokohta näissä, mutta ei niitä voi liikaa kiittää. Niille voi aina snäpätä kun kiinnostus lukemiseen on -1000/100 ja ne tsemppaa, voi äänittää vaikka kymmenen minuutin äänitteitä (kröhöm eräs ystäväni, se sun 16minuuttia on aika rikkomaton ennätys..xd), heidän kanssa voi keksiä kaikkia hauskoja juttuja joita toteutetaan ja voi olla aivan oma itsensä. 
Ihan sama mitä tehdään, niin se piristää ja antaa energiaa. Mitä muuta vois edes toivoa? 

- uudet kengät joihin pikkuhiljaa tykästyn enemmän ja enemmän. (kuvissa näkyvät) 
Äiti sai tällä viikolla päähän, että tarviin uudet talvikengät kun olin pari kertaa ohimennen sanonu lämpimien kenkien sopimuksen irtisanomisesta eli siis niistä tulee nykysin rakko kun kantapään se kova osuus on jotenkin mennyt rikki (?) joten vietettiin sitten mun hypäri Matkuksessa. Kierreltiin kaikki kaupat vaikka ekasta löydettiin nämä ettei muualla ole vielä hienompia ja sitten mentiin takasin Dinskoon josta napattiin nämä messiin. Nyt mulla on siis lämpimät kengät, kiitti mami!♥ 
Samalla kierreltiin vaatekauppoja ja hoidettiin asioita, mutta en ostanut yhtään vaatetta. 


- Aurinkoiset kelit ja täydelliset lenkkisäät. Oon ihan inlove. ♥ 
Voisko olla parempaa tapaa nollata ajatuksia kun laittaa lenkkarit ja treenihousut jalkaan, trikoopaita ja urheilutakki päälle & suunnata lenkille? Ei oo, voin sanoa. Kirjan luku tulee hyvänä kakkosena. 



- Leipominen. Tää on myös mun rentoutumislistan kärjessä! Saa hyvin aivot lepotilaan tässä hommassa. ;) Ruuanlaitto ajaa melkein saman asian, mutta ei ihan yhtä tehokkaasti. 



- Viimesenä positiivisena juttuna on ulkoilu ja pulkkamäet. Tää on myös yks hyvä tapa haukata happee lukemisen välissä ja saa muuten nauraa paljon - testattu on! 
Otat seuraks pikkusisaruksia niin porukatkin saa vähän aikaa vaan olla ja tehdä omia juttuja. Kaks kärpästä yhdellä iskulla ja kaikilla on hyvä fiilis sen jälkeen. 
Ainakin meillä ton ykkösluokkalaisen kaa naurua riittää, kun tahallee kiilataa toisia ja otetaan leikkimielisiä kisoja, haha. Kannattaa mennä siis pulkkamäkeen iästä riippumatta! 



Kohta lähen salille vetämään kunnon rääkkitreeni! Ihanaa sunnuntai-iltaa kaikille. ♥