14 tammikuuta 2016

VUORISTOISTA

''Hui kauhee mitä sä tollasia juttuja kerrot!!''




Iloa ja väsymystä. Stressiä kouluhommista. Onnenhetkiä. Hymyä. Hyviä juttuja pikkusten suusta.
Olo välillä kuin jyrän alle jääneellä, niin paljon väsymystä ja vieläkin sinnittelevä lievä flunssa (jonka takia ei meinaa saada nukuttua). Huippuja suunnitelmia, tää alkuvuosi ainakin osaa pitää mut touhukkaana. Lastenhoitoa. Kouluhommia x1000. On väkerretty ruotsin ja psykan esseitä montamonta tuntia ja turhauduttu bilsan tunnilla syklisiin adenosiinimonofosfaatteihin (opettelin tuon tarkotuksen oikein kunnolla niin siks tuo xd) ja yksityiskohtasesti käytyihin solurakenteisiin - vaikka se mielenkiintosta onkin. Myös matikka aiheuttaa harmaita hiuksia laskuineen, mutta ahkeralla työllä ne varmaankin händlää. Kiirettä. Viimesen (!!!) vuoden esivalinnat. Rakas Katina joka soitti yks ilta, oli piristävä nelkytviis minsaa. ♥ Hyvien kirjojen lukemista. Pitkiä kahdeksan tunnin koulupäiviä. Läksyjä. Lumisadetta ja tuiskua. Maijun kaa puhuttuja puheluita. Vajaan kuukauden päähän varattu matka Englantiin, en melkein malta odottaa!! Se lähti semmosesta älynväläyksestä jonka sanoin ääneen ja kannatti sanoa.
Tuntemattomien hymyjä. Iloinen bussikuski joka samalla piristi munkin iltapäivää. Äidin tekemä mustikkapiirakka välipalaksi ja lemppariruoka,
Tää on vissiin sitä arkea parhaimmillaan tai pahimmillaan? Sellasta sillisalaattia välillä, mutta kuitenkin niin mukavaa yleensä.
    Ilmeet on kuvissa kaikkee muuta kun hyvät, mutta menkööt. Vähän realismia niistä mitä sieltä löytyy aina ja nää on kaikenlisäks ennen joulua otetut kuvat, hupss. En viiti laittaa myöskää sellasia pikselimössö-kuvia niin näiden aika tuli nyt! En oo ikinä valosan aikaan kotona niin kuvaus on lähes mahotonta. Nyt niiden matikan laskujen kimppuun. 





11 tammikuuta 2016

PUNASET POSKET JA ILONEN MIELI
















Heippa! Joko arvaatte missä merkeissä viikonloppu vietetiin ja kenet sain vieraaksi? 
No, tuo tuttu vakkarivieras pakkas kamat torstai-iltana ja lähti meidän kyytiin, kun käytiin isosiskon kaa autolla siellä, että Jenna ehtii nähä Maijun ennen lähtöä. 
Kämpällä käynnin jälkeen mentiin kotikotiin, jossa maijun pikkusisarukset tuli heti syliin ja rupes kertomaan kaikkea. ♥ Nuo pikkuset on niin rakkaita ja aivan hassut jutut, haha. 
Illalla pidettiin ''läksiäiset'' isosiskolle joka lähti kahdeksi kuukaudeksi Englantiin.
Perjantaina kävin kuitenkin koulupäivän koulussa, mutta onneks tuo meidän vieras on kuin kotona niin se ei haitannu yhtään! Aamulla ennen koulua kuitenkin piti hyvästellä Jenna ja siks oli vähän haikeet fiilikset. Onneks tiiän, että tuo aika menee nopeesti, kun se normaalistikin kiitää ohi melkosta vauhtia. Ei edes ehdi huomata, niin kouluviikko on mennyt! Siitä muistuttaa parin viikon päässä häämöttävä koeviikkokin, a p u a..
Perjantaina Linkki tuli käymään meillä ja vietettiin mukava ilta jutellen, laulaen ja katottiin mun pikkusisaruksia. Pienin on ihan näiden kahden ja Kaislan kaveri. ♥ 
Lauantaina nukuttiin melko pitkään, kun ilta venähti jutellen, mutta heti ruuan jälkeen lähdettiin käppäilemään jäälle. Tälle viikonlopulle sattui aivan super kelit ja aurinko paisto täydeltä taivaalta kumpanakin päivänä. Rakastan niin tuommosia kelejä! 
Viihdyttiin ulkona niin pitkään, että varpaat alko jäätyä uhkaavasti. 
Pelattiin lautapelejä, leivottiin sämpylöitä ja mutakakkua joista toinen meni niin kovaks ettei sitä meinanu saada leikattua, käytiin jään poikki kaupassa illalla otsavalojen kanssa, juteltiin taas kaikki maholliset aiheet läpi - yks ilta istuttiin iltapalapöydässä kaks ja puol tuntia kun unohuttiin juttelemaan ( hyväme :D ) ja pidettiin lettukestit kun ei saatu ketään meidän seuraks kodalle. Säädettiin kaikenlaista ja oltiin puhelintauolla kuus tuntia vaikkei muutenkaan tuu niillä oltua.
Sunnuntaina saatiin Linkki meidän mukaan ja lähdettiin meidän vakkarilaavulle Pölhöön. 
Nautittiin tuosta kelistä aivan satasella - niin parasta! Kuvailtiin, paistettiin makkaraa ja syötiin hyviä eväitä, lämmiteltiin sormia notskin ääressä ja käveltiin jäällä.
Suunnitelmissa oli, että Maiju lähtee iltapäivällä niin lähdettiin jonkunajan päästä jäätä pitkin kävellen takasin kotiin auringon laskiessa, mutta vietiinkin tuo tyttö asemalle vasta illalla. Lähtö laavulta ei kuitenkaan ollu huono juttu, kun alko tulla jo kylmä melkein kolmen tunnin retken jälkeen! Hiukset ja ripset oli ainakin mulla ihan kohmeessa vaikkei muuten ollutkaan kovin kylmä. Kotimatkalla nähtiin ihan tosi hieno paikka jossa oli jääpuikkoja, mutta mun kameran akku oli siinä vaiheessa eri mieltä näyttäen ''vaihda akku'' tekstiä, niin se kuvaus jäi siihen. Linkin ja Maijun blogeista näkyy varmaankin lisää kuvia notskilta lähipäivinä! 
Takasin palas neljä punaposkista ja ilosta tyyppiä. ♥ 
Mua naurattaa, kun me oltiin Maijun kaa, että ''nyt ei nähä piitkään aikaan'' kun on esim. koeviikkoa ja muuta ohjelmaa viikonlopuille ja sitten toi tyttö on meillä muutaman viikon päästä. 
Joo-o, siinä on se meidän super pitkä aika. ;D 
Nyt kyllä oikeasti luultiin niin, mutta Jennan lähdön vuoksi saatiin onnistumaan näin ja tytöt näki ennen J:n lähtöö.
Nyt jaksaa aloittaa arjen, viime viikolla se ei vielä ehtinyt oikein alkaakaan. Se alko tänään vauhikkaasti, kun oon ehtinyt jo käydä koulussa, tehdä melkein kokonaa yhem esseen ja kävin hoitamassa ihania lapsia. Kotimatkalla poikkesin myös kirjastoon.
Tervetuloa siis kouluntäyteiset, mutta kivat seuraavat viikot! Tänään ois tiedossa ruotsin esseen loppuun kirjotus ja sanojen luku, läksyt ja kahen psykan esseen valmistelu. Nyt siis niiden kimppuun!
 Tän viikon jälkeen onneksi saa hengähtää hetken ennen koeviikkoa, niin motivaatio on korkealla. Tsemppiä muillekin koulunpenkille ja töihin, palaillaan taas! ♥