16 toukokuuta 2014

Happy&tired&sick!

Aamuaurinko on niin parasta!<3


Ingonaratkaa linssissä ollut lika, joka on hienosti suun kohdalla.. Yritin saaha ikuistettua rentoo asua, tuolla tuloksella.








Kesän tuleva luottolaukku!







Yritin yks päivä saaha otettua pikkuveljestä kuvaa, mutta ei, nykysin ei saa kun tosi harvoin suostumaan kuvaan.  



Tämä näky on ollut viime päivinä tuttu. Sadetta ja tuulta. MUTTA en anna sen haitata vaan ootan jo loppuviikon ja ens viikon kestäviä lämpimiä kelejä.;) Eilen oli jo aika lämmin päivä! 
  Muokkailin tossa jonkun aikaa sitten vähän ulkoasua ja tein bannerin, koska vanha kyllästytti. Saa muuten laittaa ehotuksia bannerin tekoon, jos on jotain ideoita millanen banneri ois hieno. Otan mielelläni ideoita vastaan! 
Oon ollu jostain syystä hirmu väsyny, vaikka nukun n.7-8 h normaaliyönä. Allergialääkkeet varmaan osasyynä. Turkasen flunssa ja puolikipeenä olokin on jo jatkunut toista viikkoa(ens viikolla 3..) Poskiontelontulehus ja kummassakin korvassa korvatulehus lääkärin diagnoosi. Ei kiva se.. Huippausta, korvakipua, flunssaa..
Muuten on kyllä ollut niin perusviikkoja kun vain voi olla. Koulua, lenkkeilyä se mitä kipeydeltä pystyy, kavereitten pikanäkemisiä,töitä vähän(huonot kelit..) ja sellasta. Koulusta puheenollen, mulla ei ole enää YHTÄKÄÄN koetta peruskoulussa!!!! Huhhuh, ei voi uskoa tuota, mutta näin se vaan menee. Enää pari hullua viikkoo ja 9 vuoden peruskoulu on käyty kunnialla loppuun. Sitten kun vielä pääsisi ensi syksyksi jonnekkin opiskelemaan niin olis sen suhteen asiat kunnossa ja ei ne muutenkaan kipeenä oloa lukuunottamatta mitenkään  huonosti ole.
Tämän jälkeen sitten on toivottavasti sairastettu koko kesän edestä.
Yritän tästäkin kipeenä olosta kaivaa sen verran hyvää, että pystyn kirjotella postauksia valmiiksi. 
Mulla on jo muutama tuolla valmiina luonnoksissa ja jos tämä kipeenä olo jatkuu niin julkasen sitten niitä. 
Tänään oon vaan kotona ja yritän viikonlopun aikana saada itseni terveeksi taas. Niin rasittavaa, että on kipeenä, mutta silleen ei ole kipeenä. Haluutteko ripari vai ostosten esittelypostauksen ensin? Saatte vaikuttaa siihen, julkasen jomman kumman ens viikolla. Muutenkin postausehotuksia otan mielellään vastaan. :) Ne alkaa olla jo aika lopussa. Kysymyspostaus, mielipidekirjotus jostain aiheesta, jonkunlainen video? Kiinnostaako postaus, jossa on pikkuveljen(5v.) ottamia kuvia ja voisin kysellä häneltä joitain kysymyksiä samaan postaukseen? Oisko tuossa ideaa? Siellä on tosi onnistuneita kuvia, itsekkin yllätyin.
Lupaan, että maisemakuvia ei tule hetkeen, mulla tulee ne jo nimittäin korvista ulos. :D Ainakaan meiän pihalta otettuja maisemakuvia. Tuli muuten melkoinen kilometri sillisalaattiseka postaus. :D Tämän järkevämpään en pysty nytten, pahoittelut siitä. Tulin moikkaamaan, että hengissä ollaan täällä! 

Ainiin tosiaan, hyvää viikonloppua kaikille! :)





12 toukokuuta 2014

Vaikuttaako se SINUN elämääsi?

Eli tällänen pohdiskelupostaus näin viikon alkajaisiksi, koska aihe on ajankohtanen. Eli kiusaaminen!
Vaikuttaako se oikeasti sinun elämääsi jos joku on erilainen, erinäköinen tai eri maasta tullut? 
Se ei oikeuta kiusaamaan, että ''toi on neekeri'', ''toi on niin läski ja ruma'' , ''toi on vaa NIIN tyhmä'' , ''TOI on niin ..'' 
ULKONÄKÖ EI SANO SITÄ, MILLAINEN IHMINEN OIKEASTI ON!!
 Tyhmintä on kiusata sellaista, jota ei tunne! Miten voit tietää millainen ihminen hän on, jos et tunne häntä? 
Kiusaamista ei pitäisi hyväksyä lainkaan! Se on joskus ajattelematonta, esim.haukkuminen, nolaaminen(luulee että se on hauskaa mutta toisesta se on super noloa tai toinen loukkaantuu vaikka ite on aatellu et toihan on hauskaa läppää! )
Kiusaaja ei välttämättä tajua, että se, mikä itsestä tuntuu enempi vitsille voi jostain toisesta tuntua erittäin pahalle. Kiusaaminen netissä on lisääntynyt ja se on todella ikävää! 
Blogeihin satelee pelkän kateuden,ärsytyksenpuuskan, ajattelemattomuuden ja miettimispuutteen takia ilkeitä ja bloggaajalle pahaa mieltä aiheuttavia kommentteja! KIITÄN TEITÄ, ETTÄ OLETTE  LÄHES AINA KOMMENTOINEET ASIALLISESTI!! :)
ASIALLINEN KRITIIKKI / MIELIPITEEN ILMAISU ON ERI ASIA KOKONAAN! Se on just tän jutun idea, vuorovaikutus lukijoihin ja lukijat antaa neuvoja, kommentoi ja kertoo mielipiteitä asiallisesti, niin niitä voi sitten halutessaan parantaa/muokata!! :)
Siinä on iso ero, miten asian ilmaisee. Kommentoiko että ''Tehkää näin ... , tuo on oikee tapa. Oon testannu.''
VAI 
''Hei, ajattelin vinkata sellasesta, että meillä ollaan tehty tämä näin ja on toiminut. Kannattaa testata! ''
Ihan eri maailmasta nuo kaksi esimerkkiä. Tuossa siis ajattelin semmosta tilannetta, että bloggari on kysynyt neuvoa/suosituksia johonkin asiaan lukijoilta.
Semmoisen kun pitää mielessä, että kun kommentoi niin sen saman voisi sanoa kasvotusten selviää pitkälle. Mieti siis aina, pystysinkö sanomaan tämän kasvotusten? Onko tuosta oikeasti mitään iloa minulle? Mitä hyödyn siitä, jos arvostelen jotain haluten vain pahaa mieltä vastaanottajalle? 
Viimeseen vastauksen saat jo nyt: NOTHING! 
Et saa sillä kun pahan mielen itselle, kun olet haukkunut/arvostellut ajattelemattomasti ja lisäksi vastaanottaja ei varmasti ilahdu tuommoisesta. Eli kannattaa jättää semmoiset kommentit pois. Pääsee helpommalla.



ÄLÄ SIIS KIUSAA, ÄLÄKÄ HYVÄKSY KIUSAAMISTA! 
Kiusaaja,  ajattele omalle kohdallesi samat asiat, mitä sanot ja/tai teet toiselle. Mieti, mitä hyödyt siitä? Vaikuttaako se SINUN elämääsi, jos jokin toinen on erilainen tai mielestäsi outo? Miksi kiusaat? Mikä on syy?
Ajattele sitä, miten hyvän mielen voisit saada kiusatulle, kun menisit ja sopisit hänen kanssaan! Tai lopettamalla vaan kiusaamisen! 
Puhukaa kiusaajien kanssa, siitä että minkälaisen mielipahan/olon aiheutatte kiusatulle ja hänen elämälleen? 
Mieti vielä lopuksi, että haluatko todella jollekkin viattomalle, joka ei ole tehnyt sinulle mitään niin paljon pahaa elämään, ystävyys-suhtesiin ja sosiaalisuuteen, että ''vaivaudut'' kiusaamaan? 
Mieti minkälaiset seuraukset sillä on! 
Haluaisitko itsellesi sellaisen elämän, jossa olet menettänyt ystävät kiusaamisen takia, sellaisen elämän, että kannat koko elämäsi kiusaamisen aiheuttamia pelkoja, ahdistuksia ja vaikutuksia elämääsi? Pahimmassa tapauksessa paljonpaljon pahempaa!
Jos vastaat en, ÄLÄ KIUSAA!! 

Asetu kiusatun rooliin miettien sellaista elämää että olet menettänyt KAIKEN toisten ajattelemattomuuden/kateuden/tyhmyyden takia! Kaikkeen itse syyttömänä! Menettänyt ystävät, sosiaalisuuden, rohkeuden, itsetunnon ja mitä vielä? 
Vain toisten ajattelemattomuuden vuoksi!!
 Eihän kannata kiusata? 
Ei varmaan ole mukavaa, että aikuisenakin kun tulet vastaan niin sinua katsotaan syyllisellä katseella tai sitten ohitetaan pääpainoksissa peläten haukkumista tai nolaamista.
Tässä ajattelemista kiusaajalle!





Pahoittelen voimasanoja, mutta näin se on!!
Mikä ihme siinä kiusaamisessa on niin ''coolia''? En älyä! 
Onko se kaikki hyvä siinä, että saa toiselle pahan olon ja mahdollisesti elinikäiset draumat?? 

MITÄ SIITÄ OIKEESTI HYÖTYY? KERTOKAA TOKI JOS TIIÄTTE/OOTTE KOKENU SEN! 
Miks vaivautua kiusaamaan jotain? Siinä menee vaan aikaa, etkä hanki itselles ku hankaluuksia! Miks teet jotain sen puolesta jonka ulkonäkö tai luonne ei miellytä, tai muuten vaa ''toi on niin ärsyttävä/manne/tummaihonen/porkkanapää'' (esimerkkejä vaan) MIKSI? 
EIKÖ OLISI VÄHÄN HELPOMPAA JÄTTÄÄ SELLAISET IHMISET ELÄMÄÄN OMAA ELÄMÄÄ, KUIN KIUSATA NIITÄ JA HANKKIA HANKALUUKSIA? Jättää ne rauhaan ja jatkaa elämää sellaisten ihmisten kanssa, joitten kanssa viihtyy ja tulee toimeen paremmin!?
Oonko ihan väärässä?
Oikeasti, sinä, joka ''vaivaudut'' kiusaamaan niin ajattele oikeasti asioita myös niin, että mitä näistä ''hauskoista'' jutuista voi seurata! Ajattele kunnolla ja, mieti MIKSI KIUSAAT? MITÄ HYÖDYT SIITÄ OIKEESTI? TEETKO SITÄ VAIN SIKSI, ETTÄ SE ON HAUSKAA TAI ''Kuhan vaan kiusaan, se on niin tyhmä''?  MIETI SEN VAIKUTUKSIA SINUN JA UHRIN ELÄMÄÄN! 
Mitä se on sinulta pois jos joku on erilainen ulkonäöltään, uskonnoltaan, kotimaaltaan, erilaiset elämäntavat tai jotain muuta, erilainen tyyli! 
Käännä se positiiviseksi asiaksi ja TUTUSTU, äläkä rupea kiusaamaan sen perusteella miltä hän vaikuttaa! Se ei ole sinulta pois. Jos jonkun ihmisen kanssa ei synkkaa, jatka elämääsi ja thatsit! Super paljon yksinkertasempaa ja kenellekkään ei tule pahaa mieltä. 
 Kiusaamisen uhriksi joutuneella ei ole helppoa. Monesti itse syyttömänä jotutuu kestämään sellaista, mitä ei tahtoisi kellekkään. Edes sille pahimmalle vihamiehelle. 
En itse ole joutunut kiusatuksi, enkä ole ollut kiusaaja, joten ei ole omaa kokemusta mutta kuvittelen tilanteen omalle kohdalle ja olen onnellinen siitä, että minulla on ystäviä, koti, vanhemmat, sisaruksia ja kaikki mahdollinen hyvin! 
Kiusatuksi joutuneelle yksi toive: Kerro asiasta vanhemmille, opettajalle, ystävälle, kummin kaimalle, ihan sama kenelle, kuhan kerrot!!
 Tiedän, se ei ole helppoa, mutta toivon ja pyydän:  kerää ne viimeset voiman rippeet, kävele jonkun tutun luokse ja kerro hänelle. Älä ajattele, mitä kiusaajat ajattelevat tai tulevat sanomaan, ajattele vain, että se auttaa!  




Toivottavasti tämä anto jollekkin ajattelemisen aihetta ja kiusatuille rohkeutta kertoa asiasta jollekkin tutulle!
Minulle saa myös kertoa kokemuksia jos haluaa ja parhaiten minut tavoittaa sähköpostilla(löytyy Ota-yhteyttä välilehdestä
 Saa myös  toki kommentteja laittaa! 
Olis ihan huippua, jos viitsisitte kertoa mielipiteen tästä ja omia kokemuksia ja jos tämä auttoi sinua, niin vielä huipumpaa olis, että kertosit sen minulle! 
Kommentit saa aina iloseks ja innostaa jatkamaan!:)
Kiitos! 
Vähennetään kiusaamista yksi kerrallaan! Ole sinä se, joka aloittaa ja puolustaa kiusattua! ÄLÄ JÄTÄ YKSIN KETÄÄN!
Lopeta kiusaaminen tänään, äläkä vasta huomenna.
Siitä tulee sinulle ja kaikille muille osapuolille iloinen mieli, eikä tarvitse kantaa huonoja muistoja kiusaamisesta, kun sopii asiat. :)  



YHDESSÄ ON PALJON MUKAVAMPAA!! EIKÖ? :) 


Ps.Mulla oli luonnoksissa äitienpäivä teksti, mutta aattelin, että en sitä enää julkase. 
Hiljasuutta on ollu ja se tulee jatkumaan vielä tämän viikon ja ehkä ensi viikolla. Mulla on siis joka päivä nyt töitä(tänään ei, koska paikka ei ole auki), tulen 8-9 kotiin illalla ja lähen aamulla suurimpana osana päivistä, eli ei oo enää energiaa tulla postailemaan. Pahoittelut siitä!  Ensi viikolla toivottavasti ehin normipostauksiakin tekemään. 

Vielä semmonen, että jos jollain on joku neuvo, millä saisi aamusta asti kestänyttä huippausta kuriin, niin otan mielellään vastaan! Muutamaa juttua oon jo testannu ja toivottavasti näistä on apua!