20 syyskuuta 2014

Greetings from Rodos!








 Tässä meno lennon tunnelmia! Oltiin aika järkeviä puolenyön jälkeen ja ilmeet on sen mukasia! :D
Heipss! Vihdoinkin ehdin tähän koneen ääreen. Nyt reaaliaikaista postausta viikon tauon jälkeen.
 Koeviikko ja lomaläksyt pitää kiireisenä.. Tosin  en valita, ensi viikon jälkeen saa huokasta helpotuksesta, kun jakso vaihtuu ja tasottuu kaikki koulujutut. Sitä ootellessa! Can't wait!
Meillä oli auringon täyteinen ja rento loma. Koko viikon aikana näky vaan kaksi tai kolme pilveä elin saatiin nauttia lämmöstä oikein kunnolla. Viikko vierähtikin shoppaillessa, aurinkoa ottaessa, rannalla loikoillessa, lämmöstä nauttiessa ja pari nähtävyyttä kiertäessä. Hyvää ruokaa tuli syötyä ja siellä tuo ravintolakulttuuri on kyllä aivan eri planeetalta tänne verrattuna. siellä ravintoloiden eessä tultiin melkein hihasta vetämään, että tulkaa syömään tänne. Tosin, ei se häirinnyt kun tiesi tuon. Yksi ravintola jäi mieleen sen takia, että käytiin siellä alkulomasta ja ne tarjosivat ilmaset jäätelot(jotka oli super hyviä.) Ei tuonkaan takia vaan sen, että monta päivää sen jälkeen mentiin sen paikan ohi ja myöhemmin myös syömään niin tämä sama mies huuteli jo sieltä sisältä, että ''mitä kuuluu, rakas suomalainen? ''Se tunnisti meidät sieltä kaikkien seasta monen päivän jälkeen ja muutenkin monet kauppiaat, myyjät ja muut kysy ensin, ollaanko suomesta ja sitten kuulu aina: '' Terveterve, mitä kuuluu? '' Tuonkin kyllä saattoi arvata, kun niin paljon siellä suomalaisia käy. Yllättävän paljon kuitenkin paikalliset osasi suomea.
  Lähdettiin siis keskiviikkona yölennolla sinne ja tutiin seuraavana keskiviikko iltana takaisin. Hotelli oli ihan perus mukava, melko tilava. Sieltä en laita mitään esittelykuvia. Joissain kuvissa saattaa näkyä taustalla osa huoneesta. Meillä (6henkilöä) oli 3 huonetta, kaikki siis kahden hengen huoneita.
Kuvia tuli napsittua reilusti yli tuhat, eli niissä li ihan kiva homma käyä läpi ja valita parhaimmista parhaimmat sitten tänne blogin puolelle. Nyt se on kuitenkin tehty! Mahdollisesti toisessa osassa näätte lisää näitä! Yksi muu postaus on tulossa ainakin vielä reissusta, tosin koeviikon jälkeen. Valitettavasti aika ei riitä sen tekemiseen koeviikolla. Pahoittelut siitä.
Niinkun olen jo sanonut, oli tosi rento ja mukava loma. Nyt jaksaa paremmin tätä suomen kylmää syksyä. Tosin, kuulin että täällä oli ollut t-paita kelit sillä aikaa? Mutta kyllä, se tuntuu kylmälle sen jälkeen, kun lämpömittari näyttää 32 lämpöastetta kuuden aikaan illalla. Jos ois erehtyny laittamaan enemmän päälle kuin bikinit ja hellemekon tai shortsit ja paidan, ois tullu lämpöhalvaus. Ei kyllä tarvinnu miettiä, että paleltuuko tai tarviiko illalla pitkää paitaa! :D
Kyllä siellä ulkomailla vain aina viihtyy, vaikka kuinka paljon reissaisi. Itse en ole hirveästi päässyt reissaamaan, mutta tuo korjaantuu varmasti aikuisiällä! ;)
Mulle tulee matkakuume kun ees katon näitä.. Siellä oli niiiin huikeeta. Ennenkaikkee se lämpö. I LOVE!<3 Ihan ensimmäisiä kuvia mitä otin siellä. Kameran takana oli muuten mun lisäks serkku, äiti ja pikkuveli.


Tälläiset maisemat avautu hotellin terassilta!

 



                                                                   





















Tää #lukiolife, lomallaki pitää opiskella
                                                                                
Heh, tuli näin btw mieleen, että oli yllättävän helppo olla viikko ilman kunnon nettiä. Muutaman kerran päästiin nettiin, mutta ei ees ollu vaikeeta olla ilman sitä, vaikka olin niin kuvitellu ennen matkaa. Tosin, suomessa olevia kamuja ehti tulla ikävä, koska ei saanu yhteyttä oikein heihin, kun sen pari kertaa. :( Terkkuja vaan teille  ihanuudet! <3Nyt kuitenkin nuo koulukirjat on niin kutsuvan näkösiä, että ne oikein huutaa: ''Tuu jo lukemaan, täällä kirjassa on mielenkiintosimmat asiat, lue ensin tää ja sitten tää ja tää ja tää...'' :D
Joo, eheh, tosi kutsuvia. Joka tapauksessa matkakuumeilkaa te näitten kuvien kanssa, ni mä painun lukemaan maantiedon monsuunituulista ja matikan toisen asteen yhtälöistä, englannin aikamuodoista ja ehtolauseista aina sinne terveystiedon ympäristöterveyteen asti.
Näihin tunnelmiin ja kuviin:




PIRTEETÄ JA AURINKOISTA SYKSYÄ! <3 Nautitaan näistä suomen hienoista säistä.
Ps. Vastailin kommentteihin pari päivää sitten, aivan huippua että jaksatte kommentoia, kommentit piristää aina!! Kiitos siitä!<3 
Pps. Saa kertoilla iMacille hyviä kuvanmuokkausohjelmia. Ottaisin niitä enemmän kun mielelläni vastaan, koska en ole ehtiny tutkia tuota yhtään. Nyt ajanpuutteen vuoksi laitan raakaversioina nuo kuvat.

16 syyskuuta 2014

Bloggaus







                                     

                                      

                                      

                                      

                                      
                                                           
                                 

                               

                                    
   


Melko usein kuulee,että ''Eihän se ole muutakun sitä, että kirjotetaan jostain jutusta pari lausetta ja laitetaan muutama kuvaa perään.'' ''Mitä järkeä siinä on,kuluttaa aikaa tuommoseen turhaan juttuun,''
Bloggaus on kaikkea muutakin! 
Bloggaukseen kuuluu valokuvaus, kuvien muokkaus, tekstin kirjotus, kommentteihin vastaus ja muita juttuja, joita ei välttämättä tule ajatelleeksi jos ei itse bloggaa. En itsekään ajatellut, että tämä vie näin paljon aikaa. Muistan kuin eilisen sen, kun julkasin ensimmäisen postauksen. Ei siihen mennyt kauan, kun kuvia ei pitänyt muokata ja tekstiä ei tullut mietittyä niin paljon. Nykyisin tietysti kuvien muokkaukseen menee aikaa ja siihen, että valitsee ne kuvat mitkä blogiin asti päätyy. Sitten pitää miettiä, miten ja mistä meinaa kirjoittaa juuri tähän postaukseen. Tässä vaiheessa on jo vierähtänyt tovi.   
     Olen blogannut reilun vuoden. Tämä vuosi on mennyt ihan älyttömän nopeasti ja en älyä, miten aika juoksee eteenpäin hirmusta kyytiä. Luulen, että olen jonkun verran muuttunut ja blogikin on siämyöten muuttunut sisällöltään. Kirjoitin ihan eri aiheista kuin nyt. Toki viime syksynä olin aivan eri tilanteessa kuin nykysin ja opiskelut ihan eri tasoa. En arvannut, että lukio oikeasti vie nuin paljon aikaa. Se kotona koulutehtäviin kulunut aika on kolminkertaistunut ja yläasteellakin tein läksyt huolellisesti eli silloin jo meni aikaa niihin. Tuosta päästään muuten yhteen mietityttävään asiaan. Opiskelujen ja läksyjen jälkeen blogille jäävä aika. En haluaisi, että tästä tulee stressinaihe. Se tulisi vaikuttamaan varmasti postauksiin ja näkyisi teille sinne ruudun toiselle puolelle.
Yritän tietysti, että se vaikuttaisi postauksien määrään mahdollisimman vähän, mutta se on valitettavaa, että siitä se hiljaisuus yleensä johtuu.
Välillä, jos on semmoisia jaksoja, että koulussa kaatuu kaikki tehtävät päälle, on valitettavasti pakko karsia se aika bloggauksesta. Vaikka kuinka paljon haluaisi postata ja se on mielettömän kivaa puuhaa, ei ihminen loputtomasti jaksa paahtaa tekemisestä toiseen. Joskus tulee raja. Mulla ei oo tullu sitä rajaa vielä, eikä toivottavasti tulekaan. Tiedän, että te ymmärrätte, jos joskus tulee hiljaisempi viikko. Aina vaan ei kerkiä, vaikka kuinka haluaisi. Sitten taas tulee niitä jaksoja, kun ei ole niin paljon koulujuttuja, niin ehtii useammin koneen ääreen. Näin se menee, elämä on täynnä vaiheita.
      Olen tätä kautta olen tutustunut aivan huikeisiin ihmisiin ja oon siitä tosi iloinen. Se on asia, jota ei ensimmäisenä tule miettineeksi, kun ajattelee bloggausta. Se on kuitenkin yksi tämän harrastuksen parhaita puolia. On niin huikeeta, kun tämmöisen kautta voi saada ihania ystäviä. Eikö?
      Kirjotustaito on varmasti ainakin vähän kehittynyt tämän vuoden aikana. Innostus valokuvaukseen on syttynyt aivan uusille tasoille ja olen menossa syksyllä/talvella digijärkkärikurssille, jos se vaan onnistuu mitenkään päin. En tiedä, millanen se olisi, mutta toivottavasti siitä olisi jotain hyötyä ja blogiinkin saisin sitten laadukkaampia kuvia. Oma järkkäri on ahkerassa käytössä, lähes päivittäin otan kuvia, lataan niitä koneelle tai teen jotain, mikä liittyy kameraan. Kuvaus on siitä mahtavaa, että siinä voi aina kehittyä. 
Aina voi opetella enemmän asetusten säätämistä ja kohteen rajausta, kuvakulmia ja suuntaa. Ennen kuvasin aina automaattiasetuksilla, mutta nykysin en melkeen ikinä.
Teenkin yleensä niin, että jos oon jossain, niin pidän semmosta asetusta, että saa nopeasti otettua kuvan, ettei tarvitse rueta säätämään asetuksia ja sitten huomaa, että tilanne meni jo ohi. Sitten jos kuvaa jotain, niin muuttelen asetuksia ja testailen, mikä on paras juuri siihen kohteeseen ja valoon. Aina oppii uutta ja pikkuhiljaa kehittyy ja oppii säätämään enemmän asetuksia ja etsimään paremman suunnan ja kuvakulman. Se on kuvauksessa yksi parhaita puolia ja se on huippua, kun saa omasta mielestä hyviä kuvia. 
    Bloggauksessakin voi vain kehittyä ja se on tässä yksi parhaimmista jutuista. Koko ajan oppii uusia asioita ja kehittyy esim. siinä, miten kirjottaa ja kuinka pitkästi kannattaa tästä kertoa, pitäisikö kertoa tarkemmin/pintapuolisemmin tai jättää kokonaan kirjottamatta. Joskus voi höpötellä arkisista asioista ja toisella kertaa pohtia syvemmin jotain asiaa. Itse tykkään tehdä kumpiakin postauksia ja niitä on näkynyt täällä tämän vuoden aikana. Yksi asia, jossa haluaisin kehittyä on videokuvaus ja niiden editointi. Ois mahtavaa tehä tännekin enemmän videoita, kun vain osaisin kuvata paremmin. Sitä yritän treenailla aina kun mahdollista ja eihän sitä muuten opi, kuin harjoittelemalla.
     Myös kommentit on huippuja. Kiitos teille, että jaksatte kommentoida! Vaikka ne olisi esimerkiksi neuvoja, että voisitko laittaa vähemmän hymiöitä, huutomerkkejä tai voisitko kirjoittaa enemmän postauksiin, ettei ole niin kuvapainottisia postauksia tms. niin niistä oppii ja aina, jos tulee joku kehitysidea mieleen, niin laittakaa kommenttia. Niinkin yksinkertainen kommentti kuin ''Hei, olipa kiva postaus! :) '' tai '' Ompa hyvin onnistuneita kuvia'' saa ilosemmalle mielelle ja piristää päivää. Siis oli se neuvo, kehu tai ystävällisesti ilmaistu mielipide, jättäkää kommentteja. Sitten sitä voi muuttaa ja kehittyä siinä. Otan erittäin mielellään neuvojakin vastaan eli ei tarvitse ajatella, että nyt tuo suuttuu tai muuta. Esimerkiksi tälläinen kommentti. ''Tuo paita on ihan tosi kiva, mutta se ei välttämättä sopisi minun tyyliin.''
Tuossa ei ole mitään väärää. Ajattelisin, että oii kiva kun tykkäät, ei sen tarvitse välttämättä itselle sopia. Kaikki vaatteet ei sovi kaikille, näinhän se on. Tuommoinenkin kommentti on kuitenkin kiva.
Laitoin kuvitukseksi vuoden takasia kuvia. Tältä näytti mun kuvat viime syksynä. :D
Kertokaahan, että mitä haluaisitte lukea täällä tulevaisuudessa ja palautettakin saa laittaa! Risuja ja ruusuja. Miten postaukset on muuttunu tämän vuoden aikana? Mitä voisi parantaa? Mistä kuvista tykkäätte eniten? Mitä niissä voisi parantaa? :)












Ps. Luin yksi päivä ensimmäisiä postauksia ja sai muuten nauraa!! :D 
Ei huhhuh. Nohh, se on varmasti ihan normaalia. On hauska sitten pitkän ajan jälkeen lukea niitä ja katsoa, että miten postaukset on muuttunut ja kuvauskohteet ihan erilaiset, kuin sillon.
Pps. Ajastin tämän, eli toivottavasti blogger julkaisee tämän ajallaan. Vastailen kommentteihin sitten kun pääsen takaisin suomeen.