26 joulukuuta 2015

JOULUNTAIKAA





















Mooii! Yks lause: joulu oot ihana.♥
Aatto meni rennoissa tunnelmissa iltaan asti kotona ja sitten illaksi mentiin serkuille jonne tuli pukki vierailulle ja herkuteltiin. Tuossa päivässä on niin ihana tunnelma!
Herätessä on ilonen fiilis ja voi vetää aamupäiväksi rennot vaatteet päälle. Aamuruuaksi tottakai riisipuuroa ja saa aukaista yhden paketin. Iltapäivällä joulusauna rantasaunassa ja oleilua & jouluruoka. Siistimmät vaatteet illaksi. Illalla pukin vierailu ja lasten jännitys odottaessa sitä odotetuinta vierasta. Vanhempien jalan takaa kurkkiminen ja sitten rohkaistuminen menemään syliin. Rauhallisuus. Aito riemu kun avaa lahjan. Joululaulut. Ulkoilu ja lumiukon tekeminen. (ne lumet tosin on jo melkein sulanu taas. ) Tarpeelliset lahjat, ei mitään jättimäistä kasaa. (kuvasta puuttuu mm. yks suklaapatukka + muu pikkujuttu, kun yks allekirjottanu oli vähän malttamaton :D )
Ilon kiljahdukset ja ''äiti kato'' huudot. Silmistä säihkyvä onnellisuus ja leikkien aloitus uusilla jutuilla. Nauru ja rento tunnelma. Vauvantuoksu - onni on serkkuvauvat♥. Herkuttelu ja pikkunaposteltavat. Myöhään venynyt ilta. Lautapelit. Kiireetön aika sisarusten kanssa. Liian yätsi maha vaikkei ihan älyttömästi syönytkään herkkuja. Jouluevankeliumi. Lahjapaperikaaos pukin käynnin jälkeen. Sakeet jutut. Ex-tempore kuvaushetki vaille kymmenen illalla, autotallin valojen eessä. ( :D )
Tänä vuonna koristeltiin myös piparkakkutalo vasta aattona!
Tuo päivä♥


Hyvää tapaninpäivää, ottakaa rennosti! :)
Me lähdetään käymään mummilassa, pitkästä aikaa!


Ps. Miten teidän aatto meni?










23 joulukuuta 2015

JOULUN TUNNELMAA





Heippa! Täällä ollaan jo joulutunnelmissa. Tänään kaks serkkua kävi aamulla leikkimässä täällä ja käytiin  päivällä jouluruoka-ostoksilla. Ihan kohtuullisesti oli porukkaa (lue: tuntu, että koko Kuopio oli samaan aikaa kaupassa mutta hyvin selvittii!)
Kaikki alkaa olla jo valmiina aattoa varten lukuunottamatta illalla odottavaa lahjojen paketointi operaatioo. Koti on siistinä, piparit leivottu ja kuusi on ollut jo vajaa viikon olohuoneessa. Vielä omaan huoneeseen pitäis tehdä pieni siivous, mutta sen tekee nopeesti.
Pikkuset kattoo aina innoissaan kun kuusen alla on paketteja, että kelle ne on ja isoimmat on tottakai jännittävimpiä.
Viimeset lahjat on annettu ystäville ja niitä oon saanutkin jo - kiitos kaikille niistä ja korteista & viesteistä, ootte kultasia!♥
Pienten jännitys joulupukista ja muusta on niin ihanaa seurattavaa, nin sulosia!
Aamullakin ekana kaks vee tokas, että ''meille tulee huomenna joulupukki!'' ja se jännitys ja silmistä näkyvä jouluilo on kaikista parasta. Se kutkuttava jännitys mikä niillä on ja minkä muistaa omista lapsuuden jouluista. Tänne saatiin myös lunta tänään, joten fiilis ei voisi paljon joulusempi olla!
Ei tullut onneksi mustaa joulua vieläkään tänne vaikka niin pelättiin.
Joulu on tullut tänä vuonna ihan puun takaa eikä sitä edes ole ehtinyt odottaa, mutta ihanaa tämä aika on silti. Meinasi tulla kiire korttien lähetyksen kanssa ja lahjojen hankinnassa, haha. Niitä oon siis tiputellut läpi kuukauden aina kun on nähnyt jotain kauempana asuvaa ystävää.
Nyt kuitenkin suuntaan siivoamaan sen huoneen ja jätän nämä löpinät tähän.
Ollaanko siellä jo valmiina jouluun?


Rauhallista ja onnellista joulunaikaa kaikille - toivottaa kuvissa näkyvä tonttu ja minä! ♥ 








20 joulukuuta 2015

'' Nöpis on ihana! "








Heippa! Tulin vapaapäivän kunniaksi kertomaan teille viikonlopun kuulumisia. Kuuluuko nyt laulaa, että ''kolme yötä jouluun on, laskin aivan itse..?'' 
Mihin tää aika oikein hupenee?
Olin luvannut Vilille, että pidetään pikkujoulut joku ilta ennen joulua ja niin me pidettiin ne perjantaina! Kysyin torstaina, että pidetäänkö ne huomenna kun Maiju tulee niin vastaukseksi sain ilosen kiljahduksen kera: '' JOOOO, tuleeko se oikeesti meille?! Haluun soittaa sille.'' Sitten oli pakko varmistaa, että Nöpönenä tulee mukaan ja soittaa mun puhelimella Maikille. 
Koulusta tullessa toi ystävä odotti jo meillä ja rupateltiin jonkun aikaa. 
Illalla siivouksen ja juttelutuokion jälkeen lähettiin ulos riehumaan kolmestaan, kun pyrytti aivan tosi paljon lunta ja Linkki liitty seuraan. Heiteltiin lumipalloja, hypittii lumikasoihin ja vaikka mitä muuta kivaa. Oli huippu vaan juosta lumessa ja tehtiin sellasia reittejä joista toiset meni. 
Käytiin kävellen ostamassa herkkuja illaksi ja tehtiin niitä & syötiin. 
Kun pienemmät meni nukkumaan, pelattiin meidän vaihto-oppilaan kanssa Aliasta englanniksi ja naurun määrä oli vakio, haha. :D 
Hyvin se kuitenkin onnistu eikä kääntäjiä tarvittu. Ajateltiin aluksi, että miten me osataan selittää nämä mutta se osottautu turhaksi huoleksi. Se oli yllättävän helppoa! 
Lauantaina ei tehty mitään erikoista Matkuksessa käyntiä lukuunottamatta, mutta parasta on vain olla ja rentoutua. Illalla saatiin Kaisla meidän seuraksi joksikin aikaa ja laulettiin (oliks yllätys?) joululauluja & oltiin vain.
 Eilenkin käytiin vain jonkun aikaa ulkoilemassa ja laulettiin (taas) joululauluja. 
Puhuttiin yks ilta siitä ettei koko ajan tarvitse mennä ja tehdä ystävien kanssa. Yhtä ihania muistoja jää niistä rauhallisista kotona vietetyistä illoista ja jutteluhetkistä. Me ainakin Maikin kanssa ollaan semmosia, että ei suunnitella melkein yhtään, mitä tullaan tekemään ennen viikonloppua. Tehdään sitä mitä jaksaa ja mikä sillä hetkellä tuntuu mukavimmalta vaihtoehdolta! Välillä jumitutaan kotiin/kämpälle ja toisella kerralla ollaan menossa koko ajan. 
Onneksi ystävien kanssa ei tarvitse stressata mistään ja voi olla aivan rennosti. ♥ 
Ei tarvii miettiä, viitinkö olla näillä vaatteilla tai onko ne hiukset viimesen päälle. Ei haittaa, jos on huonompi päivä tai väsyttää. Kiitos jälleen kerran rakkaat ystävät! 
Joku on saattanut ihmetellä, miten nähdään Maijun kanssa niin usein vaikka asutaan eri paikkakunnalla? Yksinkertaisesti siksi, että tuo ystävä on niin äärettömän tärkeä ja siihen on mahdollisuus. Junalla ja bussilla pääsee helposti eikä matkaan mene kovin paljon aikaa. Ollaan siitäkin puhuttu usein, että onneksi välimatka ei ole tämän pidempi niin pystyy nähdä melko usein.
Kummatkin pystyy olla toistensa luona kuin kotona ja tunnetaan toistemme perheet hyvin. 
Rakastan sitä, kun M:n pikkusisarukset juoksee syliin heille mennessä ja puhelimessa ollessa saattavat kysyä, että ''Noora, millon tuut taas meille?''. Kertovat juttuja ja tulevat syliin. 
Nytkin on niin ikävä noita pikkusia.♥

Ystävät on korvaamattomia, pitäkää niistä kiinni.♥


Ps. Nöpis on siis panda-pehmolelu joka näkyy Viljamin sylissä kuusen vieressä otetussa kuvassa. 
Taitaa yhdestä paketista paljastua oma semmoinen jouluna - tuo kun on Maijun! ;)