20 marraskuuta 2014

Ohjeet koeviikosta selviytymiseen

Jatketaan vielä tää kerta koulupainotteisella postauksella, ensi kerralla tulee sitten asukuvia! Keksin yks päivä että voisin tehä tälläsen, että millä keinoilla jaksaa olla positiviinen ja ilonen koeviikollaki. Näitten avulla se onnistuu ainaki mulla.

Näin selviät koeviikosta:

1.Pidä joka päivä joku pieni lepohetki. Tauota lukemista, ei niin että 3 tuntia yhtä putkee ja sitten tauko/loppuilta ilman lukemista. Mulla ainakaan ei toimi nuin, mutta toki joillaki voi toimia!

2. Tee jotain herkullista, nopeaa ja helppoa



3. Rupea ajoissa nukkumaan (joo ja nuku enempi ku yks tunti yössä eli älä ota musta mallia..)

4. Nauti pienistä hetkistä siinä juuri silloin, mieti mitkä asiat on hyvin.

5. Keksi joka päivä joku pieni positiivinen asia,mitä tapahtu sinä päivänä.




6. Kirjota blogia! Hassu neuvo, mutta mä ainakin tykkään niin paljon tästä, että en kyllä halua tätä unohtaa olkoon vaikka 1000 koeviikkoo päällekäin:D

7.Kuvaa ja pilaa ne pelleilmeillä:D



8. Pelleile pikkusisarusten kanssa, ota ne messiin kuviin!



9. Kerää kooste omista pellekuvista ja naura, laita yks ''normaali'' kuva sekaan että muistat niitäkin olevan;) (kröhöömm niitä löytyy kyllä ihan liikaa kamut voi todistaa wappiaineisto todistajana, hahah:D )




10. Kuuntele musiikkia!

11. Kun kuvaat asukuvia sisällä, koska valo ei riitä ulkona, niin muista säätää koko ajan että kuvat epäonnistuu 100% todennäkösyydellä. Ei kannata jättää pienintäkään mahollisuutta, että yks vois jopa onnistua:D

12. Puhu tunnin puheluita ystävien kanssa!<3






17 marraskuuta 2014

Ajatuksia lukiosta!





Nyt, kun ylihuomenna alkaa toinen koeviikko ja lukiota on takana muutama kuukausi, niin mietin että vois olla ihan hyvä kirjotella ajatuksia siihen liittyen. Mitä mä tykkään siitä ja miten oon viihtyny?
Mulla on siis kummatkin jaksot ollu vaativia, koska on 7kurssia ja ei mitään ''lepoainetta''.
Oon silti tykänny tosi paljon olla lukiossa, koska siellä on tosi hyvä ilmapiir, kaverit on parhaita, kaikkien kanssa tulee toimeen ja opettajat on mukavia. Toki en oo vielä kaikkien opettajien tunnilla ollut ja muutama ei-niin-kiva ope on sinne joukkoon mahtunu mutta suurimmaks osaks. Oon siitä lähtien, kun eka kerran menin lukioon aatellu, että oikeella asenteella pärjää pitkälle. Sillä on nimittäin tosi iso merkitys, asennoituuko siihen negatiivisesti vai aatteleeko, että mä opiskelen itselle ammattia, kyllä mä pärjään tässä mihin oon ryhtyny.
Vaikka myönnän, että ennen ekaa koeviikkoo kun kaikki lomaläksyt, kurssityöt ja koeviikkoon luku oli päällekkäin kaikkien muitten läksyjen kanssa niin meinas tulla semmonen olo, että enmä selvii tästä. Pahimmillaan tein 5 tuntia yhtä putkee läksyjä, kurssitöitä ja muita, mutta se sai kyllä olla viimenen ja ensimmäinen kerta, haha:D
No, tässä sitä vieläkin ollaan eli kyllä siitäkin selvittiin kun oli pakko. Aatteli, että tän viikon jälkeen rauhottuu taas vähän.
Tää jakso on ollu myös täynnä pitkiä päiviä, kiitos kahden 8tunnin päivän ja joka aamu 6.45 viimestään soivan herätyskellon.
Positiivisella asenteella, pienistä asioista nauttimalla ja energiaa ottamalla selviää aivan varmasti.
Ottaa aina välillä esim. pari tuntia silleen, että on vaan, käy urheilemassa(mulla hajoo pää jos en käy 4viikossa liikkumassa) tai tekee jotain itelle mielekästä. On se sitten kirjan lukua, shoppailua, sauna-ilta tai vaan olemista. Tuommosista pienistä asioista saa ihan hirveästi energiaa ja jaksaa paahtaa taas seuraavan viikon koulussa.
Aina, melkein joka päivä vaikka väsyttää lähteä kouluun(kiitos yöheräilyjen..) niin tuun sieltä ilosena takasin. Tänäänkin olin eka sen kaheksan tuntia koulussa, sieltä menin ostaa kummipoitsulle joululahjan ja kun tulin kotiin, pienen hetken levähin ja sitten tein jo yhden enkun 11 tehtävää sisältävän kertausmonisteen. Kyllä sitä virtaa vaan jostain tulee, ilmeisesti vaikka itekin ihmettelen että mistä ihmeestä kaiken sen energian saa kaivettua:D
Koulukaverit on iso asia tuohon, että koulun jälkeen riittää vielä virtaa. Kaverien kanssa välitunnilla jutut on nimittäin jotain aika hienoo, haha terkkuja sinne jos satutte lukee tän! ;)
Joskus jos kummallaki on ärsytyspäivä ni valitetaa kilpaa, kuinka väsyttää ja kaikki on päin puuta mutta kohta taas nauretaan. Ilman niitä kouluun ei ois läheskään niin mukava mennä. Toinen lukion parhaita puolia on se, että kaikki on tosi avoimella mielellä siellä.
Jos ryhmätöitä tehdessä opettaja jakaa itse sekalaiset ryhmät niin ei oo semmosta ''en mä tonkaa voi tehä, iikk'' kärjistetysti vaan kaikki ottaa oman osuuden ja sitten yhdessä ruetaan tekemään sitä. Tuota on vaikea selittää, mutta toivottavasti saitte pointista kiinni. Kaikki hyväksytään omina persooninaan.
Se on todella iso plussa eikä ollenkaan itsestäänselvyys kun meidänkin lukiossa on reilu puolen tuhatta opiskelijaa. Se myös tuo viihtyvyyttä koulussa oloon.
Yhteenvetona siis: oon tykännyt tosi paljon lukiosta, vaikkakin ne pitkät päivät ja läksypinot ei aina houkuta ja saa myös väsymystä aikaan. Niistäkin selviää ja kun tekee järkevät jaksot itselle, niin säästyy näiltä raskailta jaksoilta ja pitkiltä päiviltä. Mutta eiks se mee niin, että tyhmästä päästä kärsii koko kroppa, tai jotain tuonnepäin? :D Eli voin syyttää vaan ittee tästä toisesta(eka tehtiin valmiiks) kammotusjaksosta. Tästäkin kuitenkin selvittiin hengissä ja ainakin melkein täysjärkisinä ja kyllä se sitkeääkin sitkeämpi väsymyskin joskus tulee väistymään! Joten, ens jaksoo ootellessa!
Oon viihtyny tosi hyvin ja kuten edellä sanoin, oikealla positiivisella asenteella pärjää jo pitkälle. Jos tulee odotettua huonompi koetulos tai joku ei onnistu, niin vastoinkäymiset vahvistaa ja positiiviset jutut messiin, jatkaa positiivisella mielellä eteenpäin. Pienet ilot ja kevyemmät päivät tuo virtaa, että jaksaa paahtaa menemään. En varmasti tuu katumaan sitä, että päädyin lukioon vaikka tää se ensisijainen vahtoehto ei ollukaan mulle. No. onni onnettomuudessa tätäkin kautta pääsee kohti sitä unelmaa, eli sairaanhoitajan työtä.

Kertokaahan muut lukiolaiset, että mitä te pidätte lukiosta?
 Mitä kokemuksia/ajatuksia teillä muilla on lukioista? :)

Iloa ja tsemiä meille opiskelijoille, lähdetään pienestä iloiten kohti uutta viikkoa ja mahdollisuuksia!


Ps. Tämä ja ensi viikko tulee olemaan luultavasti hiljasempia täällä blogin puolella koeviikon vuoksi, mutta palailen mahdollisimman pian, moikkaa!
Pps. Tää saattaa olla välillä vähän sekavaa, koska kirjotin tätä eilen kymmenen jälkeen illalla, joten koittakaa saaha selvää! ;)