05 huhtikuuta 2014

Mitä on onnellisuus?

Mitä tarkoittaa kun sanoo, että ''olen onnellinen'' ? Tarkottaako se, että on tyytyväinen elämään vai sitä, että ei ole suuria murheita, onnistunutta koetta, aurinkoista päivää vai mitä? Mitä onnellisuus teille tarkottaa? 
Minulle se tarkottaa sitä, että on onnelinen siitä, mitä on saanut ja kokenut eikä mieti, että ''tuo paita on kyllä pakko saada, sitten olen onnellinen''. Ei ei ja vielä kerran EI. Se ei vaan toimi niin. Se voi toki tehdä hetkellisesti onnelliseksi, mutta onnellisuus koostuu monesta asiasta mm. ystävistä, läheisistä,sisaruksista ja siitä mitä sinulla jo on ja muista elämän pienistä asioista.
Joskus onnellisuus voi tulla ystävien kanssa olosta, hyvästä säästä, onnistuneista asioista, mukavasta päivästä, mutta myös monistamonista muista asioista.
Onnellisuus koostuu pienistä palasista ja tällä hetkellä minun palapelin palaset on aika hyvin paikallaan.
En tiedä miten kirjottaisin sen, mutta ymärrätte varmaan pointin. On hyvä välillä miettiä, että mikä tekee juuri tänään sinut onnelliseksi. Mitkä asiat on hyvin? Unohtaa hetkeksi murheet ja keskittyä nauttimaan elämästä.
Välillä se nimittäin unohtuu ja tulee mietittyä vaan niitä negatiivisia asioita, mutta ei se asia parane sillä että sulkeutuu suremaan jotain epäonnistunutta juttua esim.koetta tai riitaa. Toki on hyvä miettiä, missä voi kehittyä ja toimia toisin, jotta tuollaisilta vältytään, mutta muistaa se, että välillä tulee epäonnistumisia ja niistä oppii. Kannattaa miettiä, mitä positiivista asiassa oli? Huonosti mennyt koe ei kaada elämää, siitä oppii ja seuraavaan kokeeseen tsemppaa ja lukee enempi. Ei se elämä kaadu yhteen tai muutamaan huonosti menneeseen kokeeseen. Jos on riitaa vaikka vanhempien kanssa niin sopii ne, ottaa positiiviset asiat mukaan opiksi ja jatkaa eteenpäin. Erimielisyyksissä kannattaa asettua toisen asemaan ja miettiä, miten hän näkee asian. Sitten on helpompi ymmärtää toista ja sopia riita. Itse pidän sellaista nyrkkisääntönä, että kaikkien kanssa pyrin olemaan kaveri ja tulemaan toimeen. En tarkota sitä, että pitäs olla kaikkien ystävä, ei tietenkään, mutta esim. koulussa/töissä ryhmätöissä pystyn kaikkien kanssa puhumaan ja keskustelemaan asiasta ja tekemään työn. En ole ollut riidoissa kenenkään kanssa, joten ei ole omaa kokemusta esim. niin pahasti, että en olisi pystynyt jutella sen henkilön kanssa mutta uskon, että kaikki riidat on sen verran sovittavissa, että pystyy olemaan puheväleissä. Mutta kuten sanottua, en tiedä, koska ei ole omaa kokemusta.
Itse hoidan asiat aina keskustelemalla/puhumalla rauhallisesti ja kuuntelen rauhassa myös sen toisen henkilön mielipiteen/ajatuksen asiasta. Välillä se on tietysti vaikeeta, mutta siihen pyrin ja en ole jotunut olemaan kenenkään kanssa riidoissa sen suuremmin. Muutamaa kertaa enempi ei oo kokemusta tuosta, mutta tähän asti on toiminu hyvin. En sano, että tuo on ainoa oikea tapa, mutta varmasti toimiva monissa tilanteissa.
Tästä tuli nyt aika pitkä teksti ja piti kirjotella ihan muuta, mutta menkööt nyt tällänen vähän pohdiskelevampi teksti lauantai-illan kunniaks. Kiinnostasko teitä muuten kiusaamiseen liittyvä postaus? Mulla on sellanen tuolla luonnoksissa pölyttymässä jos teitä sellanen kiinnostaa. 

Kuvituksena on meidän pihalta napattuja kuvia.




























03 huhtikuuta 2014

Spring photos!

Mistäs sitä alottas? Tuntuu, että on paljon kuvia, mutta tekstiä ei tule.
Kevät on kyllä nyt lopullisesti tullu, vaikka se muutaman kerran meinas vähän hidastaa tuloa takatalven merkeissä. Lumet on sulanu ja aurinko lähes poikkeuksetta paistaa joka päivä. 
On niin energinen olo, että en tiiä mihin sen käyttäs. Kuvausintoa ois jos keksisin jonkun kohteen mitä kuvata. Maisemakuvia on jo miljoonia ja en tiedä, minne lähtis kuvaamaan. Saa nähä mitä keksin.
Kesällä tulen ottamaan tuhansia kuvia ja pidän kameraa mukana!
Nytkin kun kattoo ulos, niin aurinko paistaa vaikka kello on n.puoli 7. Miten nii loistava keli?
Liikuntaintookin on vaikka muille jakaa! Oon käyny lenkillä paristi ja kun saan tän valmiiks, ni suuntaan lenkille, suihkuun ja sitten jotain tekemään. Niin loistava keli, ettäh! 
Pikkuveli on muuten nykysin mun ''hovikuvaaja''.
Mulle kuuluukin ihan perushyvää, ei mitään suurempia. Nyt viikonloppunakaan en tuu tekemään varmaan mitään ihmeellistä, nään ystäviä, oon vaa, kerään motivaatioo kouluun, joka btw on aika nollassa jälleen. 
Nykysin koko ajan vaa tulee sanottua,että ''iha btw muuten..''. Hyppäs aihe vähän muuhun, mutta tuli mieleen kun tuohon edellseenki lauseeseen tuli se ''btw'' laitettua. 
Oisko teillä ideoita, mistä voisin kirjotella? Mistä haluisitte lukee tai nähä kuvia? Ideoita otetaa vastaan! :)
Ootan jo niin paljon toukokuuta ja sitä, että alkas kesäloma. 
Yritän tehä ''varastoon'' mahollisimman valmiita postauksia, että ei tulis taukoo ja tuntuu myös siltä et kaikki jää sinne luonnoksiin. 
Saa nähä. Laitan loppuun ''ajastettu'' tms jos en oo sitä kirjotuspäivänä julkassu niin tiedätte, että onko se ''tuore'' vai jo aiemmin kirjotettu. 




Ensimmäinen hammas lähti! 





Ps. Pahoittelen bannerin teon myöhästymistä. Teen sen mahdollisimman pian!
Aurinkoista viikonloppua kaikille vähän ajoissa! 

31 maaliskuuta 2014

With friends!

Käytiin Linnean ja Kaislan kanssa sellasessa notskilla viime viikolla ihan huvikseen vaan! Kuvia tietysti tuli otettua paljon, koska bloggareita mukana! ;)
Oli rentoo vaa käppäillä siellä, paistaa vaahtokarkkeja, jutella, kuvailla, viettää vaan aikaa ihanien ystävien kanssa. Huhtikuu tulee olemaan koulussa kiireistä aikaa, mutta tollaset vaa piristää ja antaa virtaa ihan hirveesti!
Sellasta extra virtaa tulevaan huhtikuuhun, joka btw alkaa jo huomenna! :o
Sanon jo nytten että jos huhtikuussa tulee hiljasempaa niin se johtuu aika varmasti koulusta ja muista menoista. Yritän kuitenki pitää postaustahin normaalina ja välttää taukoja.
Vietin muuten ihan huipun viikonlopunn Maijulla! Siellä oli myös linkki ja kati<3
 Chillailtiin, juteltii kaikesta maan ja taivaan väliltä, oltiin vaan, kierreltiin pitkin kyliä, naurettiin paljon ja tuli ostettua ihan liikaa karkkia! :D!<3 Mulla ei oo sieltä kuvia, koska kamera jäi kotiin, mutta oli huippu viikonloppu. Vähän tyhmästi ihan kaks eri aihetta peräkkäin, mutta ajattelin, että en kirjota siitä omaa postausta, koska muutenkin jo tulee vähän jälessä nää jutut. Yhet asukuvat on esittelemättä, yhen aurinkoisen päivän kuvasaldo on esittelemättä ja mitäköhän muuta.
Tässä näitä kuvia teille! :)




















Ps. Kuvat ladattu eri kautta, joten laatu kärsi vähän, mutta en oo vieläkää päässy jyvälle siitä flickr:n tavasta.