19 helmikuuta 2016

PIENET ASIAT TEKEVÄT ELÄMÄSTÄ SUUREN

Tää viikko on ollu auringonpaistetta monesta syystä. Keli näyttää kyllä tällä hetkellä pilviseltä mutta ei se onni kelistä tule. Se kyllä piristää, mutta ei saa huolia katoamaan.
Viimeiset päivät on ollu kiireisiä, mutta silti ihania!


Tiistaina oli ensimmäinen päivä loman jälkeen Suomessa ja nähtiin heti Linkkiä koulun jälkeen extempore ja oli ihana höpistä auringonpaisteessa kuulumisia kertoen ja käytiin ottamassa kuvia pikasesti, kun Linkillä sattu olemaan kamera mukana. Päivänpiristys! Lisäksi piristi yksi muu asia, mutta sitä en vielä kerro. Saatte kuulla kyllä siitä pian varmasti hänen blogin puolella ja myös täällä.
Illalla näin myös Kaislaa ja nämä kaikki kolme on melkosia päivänpiristäjiä! <3 Maiju siis lähti tiistaina meiltä niin tulin koulun jälkeen keskustaan tuon ystävän seuraksi eikä taaskaan ollut yhtään outoa lähteä kouluun ''vieraan'' jäädessä meille tietäen että hän on kuin kotona.
Keskiviikkona tein oikeastaan koko illan kouluhommia loman ajalta ja vaikka hermo meinas mennä, niin sain ne kunnialla tehtyä. Aamu alkoi myös keskiviikolle siirtyneellä sanakokeella (kuulin tästä tiistaina) kello 8, mutta parhaani tein. Tämä ke-to välinen yö oli aivan hirveä. Mulla on ollut vasen lonkka tosi kipeä/jumissa ja tuona yönä ei nukuttu. Jyskyttävä kipu piti hereillä hyvin ja alas mennessä hakemaan lääkettä meinasin pyörtyä kivun kovuuden takia. Kertonee jotain siitä kuin kipee se oli! Jokainen liikahdus teki tosi kipeetä ja nukkuessa jokaisessa asenossa sattu. Aamulla kipulääkkeen ja kuntopyöräilyn avulla sain sen käveltävään kuntoon eli pääsin penkkareihin.


Eilen oli sitten abien juhlapäivä penkkareiden muodossa ja huh jälleen kerran sitä metelin määrää, haha! Oli radioita mukana ja ääntä lähti melko paljon, mutta ei se haitannut. Ensimmäisen tunnin aikana oveen koputettiin koko ajan näiden juhlijoiden toimesta, joten oppitunnista ei oikein tullut mitään, mutta naurua riitti senkin edestä. Oli hiihtäjiä, lehmiä, robottipää, lentoemäntä ja lista vain jatkuu. Salitilaisuudessa jaettiin stipendejä, pidettiin olympialaisia joihin myös opettajat osallistu ja nähtiin kaksi videota. Sen loppumisen jälkeen lähdettiin melkein heti keskustaan katsomaan rekkoja ja sai kyllä taas nauraa niille huudoille ja teksteille lakanoissa! Hullua, että me kakkoset ollaan ens vuonna niitä niin isoja abeja ja saadaan järjestää penkkarit. En voi uskoa, että tää aika menee näin hirveetä vauhtia. Onko muita kakkosia, joista tuntuu että eilen vasta oli se ensimmäinen päivä?
Illalla olin töissä ja tykkään siitä niin paljon! Oon siis apuohjaajana lasten jumpassa joka on kerran viikkoon ja tuossa on työ jota vois tehdä enemmänkin. Kaksi eri ryhmää peräkkäin alle 6 vuotiaita ja ne on niin reippaita! Eilen sato lunta vaikka kuinka paljon ja tuolla näyttää ihan keskitalvelle. (eiks se ois jo kevään aika?)


   Tää aamu ei lähteny kovin ruususesti käyntiin, kun editoin melkein kaks tuntia turhaan videota ja ärsytyskäyrä oli korkeella sen takia, mutta nyt ei onneksi enää! Syy miksi se oli turhaa on se, että se hävis taivaan tuuliin tallentaessa. Se ei siis suostunut tallentamaan sitä ja sitten yhtäkkiä hävisi.
Tuplasti ärsyttävämpää se oli siksi, että se oli viimeistelyä vaille valmis, mutta ei sille voi mitään. Tämän takia täällä nähdään niin harvoin videoita, heh. Ens viikon alussa uusi yritys sen suhteen!
      Tänään kävin vain tunnin koulussa - missasin wanhat koska en jaksanut mennä niiden takia kahta tuntia aiemmin kouluun vaikka olis ne ollut huippu nähä - ja nyt mun pitäisi olla jo pakkaamassa.
Kertokaa miten teidän wanhat meni? :)
Tiedossa on lastenhoito viikonloppu ja meillä on 5 alle 9 vuotiasta hoidettavana, mutta tulee varmasti huippu viikonloppu silti. Tiiätte kuinka tykkään pikkusista joten se ei tunnu työlle, vaikka rankkaa välillä onkin. Nyt siis hyvillä mielin pakkaamaan ja lastenhoitoon muuttoavustuksen kautta!

Huippua viikonloppua kaikille <3

16 helmikuuta 2016

ONNELLISESTI KOTONA HUIPPU REISSUN JÄLKEEN















Onnellista naurua. Aurinkoa ja myös raekuuro. Kävelyä niin paljon ettei meinannu pysyä pystyssä hetken istumisen jälkeen kun jalkapohjat oli niin kipeet. Shoppailua. Jälleennäkemisen riemua, kun nähtiin J:tä piitkästä aikaa.♥ Kuvausta melko vähän, koska kaksi päivää kierrettiin Lontoossa Oxford Streetillä ja nähtävyyksiä jossa oli vaikea pitää kameraa kaulassa. 
 Niistä tulee kuvia Maikin blogiin - mulla oli kamera matkalaukussa säilytyspaikassa. 
Ihastelua kuin upeen näkösiä paikkoja me löydettiin. Perinteisiä puhelinkoppikuvia (nekin matkakamun kamerassa). Metrolla & junalla & bussilla matkustamista - oli muuten melkosen kokoset ne Lontoon metroasemat - joista selvittiin paremmin kuin hyvin ilman ongelmia. Aikasia aamuja, kun kotimatka alko 5.30 ja oltiin kotona yöllä 12. Lontooseen lähdettiin heti kahdeksan aikaan ja siellä täytyi herätä ennen yhdeksää aamupalalle. Meiän niin hyviä juttuja ja niille räkätystä.
Paljon ulkona syömistä, joiden paikkojen nimiä en kyllä muista. Selfieitä nähtävyyksien kanssa, käytiin kiertämässä Big Ben, London Bridge ja muut pakolliset. Ystävällistä asiakaspalvelua. 
 Vuorille kiipeäminen Jennan kotikaupungissa. ''Sorry!'' (jos vahingossa osu johonkin henkilöön tms) ''Nice to meet u!'' ''Thanks a lot!'' ja ''Byebye!'' eli meidän neljä varmaan kuulluinta lausetta joihin törmäsi jatkuvasti. Panikointia siitä, ollaanko oikeassa terminaalissa oikealla portilla tai oikealla raiteella juna-asemalla - kyllä me oltiin eikä ihme kyllä myöhästytty kertaakaan mistään. 

Heippa, täällä ollaan takaisin kotimaassa hengissä! 
Huh, miten super ihanat neljä päivää me siellä vietettiin. Oli kaikkea tuota, mitä ylempänä mainitsin ja jotain jää varmasti mainitsematta. 
En kyllä oo varmaan ennen nuin paljoa kävellyt neljän päivän aikana mitä tuolla käveltiin. 
Torstaina siis lennettiin Manchesteriin jossa meitä odotti meidän ''matkanjohtaja'' eli Jenna. 
Halausten jälkeen lähdettiin kiertelemään pitkin kaupunkia ja otettiin kuvia ihanassa kelissä, kun aurinko paisto! Ensimmäinen päivä siis meni kierrellessä kauppoja, kuvatessa ja tutustuessa tähän kaupunkiin. Illalla lähdettiin kämpälle eli paikkaan jossa isosisko asuu jonne oli lyhyt junamatka. Saatiin ''tuliaislahjaksi''/ystävänpäivälahjaksi paketit ja miten ihanan tekstin tuo isosisko oli sinne kirjottanu, en kestä!♥ 
Tokana päivänä suunnattiin heti aamulla kohti Lontoota, jossa mitäs muuta kuin shoppailtiin ja käytiin läpi niitä _satoja_ kauppoja Oxford Streetillä. Siinä meni melkosesti aikaa ja käytiin välillä syömässä. Kymmenen jälkeen käveltiin jalat rättiväsyneinä majapaikkaan jossa loppuilta vain oltiin ja syötiin jotain pientä. Kolmas reissupäivä eli lauantai oli melko kylmä ja pilvinen taivas, mutta kierreltiin silti nähtävyyksiä aamun viimesien shoppailujen jälkeen. Meidän siis piti herätä kahdeksan aikaan aamupalalle joten ehdittiin vaikka mitä päivän aikana! 
Mentiin metrolla paikasta A paikkaan B ja nähtiin kaikki ne pakolliset nähtävyydet British Museumista Big Beniin. Museossa ei päästy käymään sisällä, mutta ulkoa vaikutti hienolle paikalle! 
Illalla lähdettiin juna-aseman shoppailujen jälkeen jälleen kohti J:n kämppää ja yhden jälkeen yöllä oli melko väsynyttä porukkaa saavuttaessa perille, haha. 
Ei maltettu heti mennä nukkumaan, mutta säätökuville nauraminen ja pölöttäminen oli liian väsyttävää ja kellon lähestyessä aamuyötä painuttiin nukkumaan.
Vika päivä Englannissa starttas ystävänpäivän merkeissä ja aamupalan jälkeen lähdettiin käymään läheisellä vuorella jonne kiivettiin kävelemällä. Aamulla Maiju anto meille ystävänpäivä-lahjat ja tuo ystävä taitaa tuntee mut melko hyvin - sen verran nappiin meni tuo muistaminen. ♥
  Ei menty ylös asti, että ehditään kiertää muuallakin, mutta voin sanoa ettei kaduta kiipeäminen! Sen verran hienot maisemat siellä oli, viikon sisällä näette lisää videon muodossa tästä ja muista mitä tehtiin. 
Vikat ostokset - ihan kuin niitä ei olis ollu jo tarpeeks :D - ja käytiin katselemassa ympärillä olevia paikkoja. Nähtiin siis suurkaupungin vilskettä ja pienemmän kaupungin rauhallisempaa eloa vaikkei se tän kotimaan mittakaavassa kovin pieni edes ollut. 
Illalla haikealla fiiliksellä pakattiin kamat kasaan odottamaan aikaista lähtöä ja vietettiin rauhassa iltaa kämpillä. Katsoin läpi tuliaiset, annoin ystävänpäivä-lahjat ja oltiin vaan.
Tuolla huomasi, miten hyvin pääasiat on Suomessa. 
On siistiä, turvallista ja ilmainen koulutus. 
Jotenkin tuommoisten reissujen jälkeen osaa taas lisää arvostaa kotimaata ja tajuaa miten hyvin minulla on täällä asiat. 
Eilen kotiin palasi puolenyön aikaan kaks onnellista, väsynyttä ja monta ikimuistoista kokemusta rikkaampaa ystävystä. 18 tunnin matkustamisen jälkeen omaan sänkyyn oli melko ihana nukahtaa vaikka reissussa olikin ihanaa.